استراتژی بازاریابی ، چگونه یک استراتژی کسب و کار موفق بنویسیم؟
استراتژی بازاریابی مناسب و حرفه ای بسیار حائز اهمیت است. بازاریابی موثر با یک استراتژی بازاریابی که آگاهانه نوشته شده است شروع می شود و ادامه می یابد.
یک استراتژی بازاریابی خوب به شما در تعیین اهداف پیش روی تان و نحوه شکل دهی به کسب و کار کمک می کند و مراحل مورد نیاز برای رسیدن به این اهداف را مشخص می کند.
در این جا می خواهیم شما را کمی با شالوده استراتژی نویسی برای بازاریابی آشنا کنیم. ممکن است که هم اکنون صاحب کسب و کاری هستید و در آن به موفقیت هایی رسیده باشید و یا خیر و یا حتی این که در حال راه اندازی کسب و کار خود هستید.
با دانستن نکاتی که در ادامه می آوریم می توانید بسیاری از ریسک ها را کاهش دهید. این مقاله می تواند به شما دید کلی از نحوه بازار یابی کردن برای کسب و کار را بدهد. با تدبیر فردا همراه باشید 🙂
استراتژی بازاریابی ، چگونه یک استراتژی کسب و کار موفق بنویسیم؟
استراتژی بازاریابی شما تاثیر مستقیم بر مسیر کسب و کار تان در آینده خواهد داشت. در نتیجه باید پیش از هر اقدامی به دنبال گرد آوری تیم و گروه خبره ای در این زمینه باشید و استراتژی بازاریابی خود را با مشورت تیمی و گروهی به نتیجه برسانید.
بدنی منظور به چند مورد زیر توجه کنید:
- به طور واضح و کامل کسب و کار و همچنین محصولات تولیدی و خدمات خود را تشریح کنید
- نقش و جایگاه محصولات و خدمات خود را در بازار مشخص کنید و توضیح دهید
- لیستی از انواع مشتریان ممکنه و همین طور رقبای خود را تدوین کنید
- تاکتیک های بازار یابی که در آینده می توانید از آن ها استفاده کنید را از همین ابتدای کار مشخص و شناسایی کنید
- استراتژی بازاریابی و طرح های تاثیر گذاری را تدوین کنید
یک استراتژی بازاریابی تمامی مسیر ها و اهداف را برای شما تنظیم و تدوین کند و بنابراین با طرح بازاریابی متفاوت است، که مشخص کننده اقدامات خاصی است که شما برای پیاده سازی استراتژی بازاریابی خود انجام می دهید.
هر استراتژی بازاریابی می تواند برای یه دوره کوتاه چند ساله نوشته شود در حالی که طرح بازاریابی، تاکیتیک هایی را که طی چند ماه آینده و سال جاری باید انجام دهید را مشخص می کند.
نوشتن و توسعه دادن یک استراتژی بازاریابی
اگر استراتژی بازاریابی شما به نحو احسنت نوشته شده باشد، می تواند به فهم و درک بهتر شما از اهداف تان در کسب و کار کمک کند همچنین به محصولات تولیدی شما و خدماتی که ارائه می دهید اعتبار خاصی می بخشد.
یک استرتژی خوب به شما کمک می کند که محصولات و خدماتی تولید کنید و ارائه دهید که بهتر و بیشتر مورد قبول مشتریان و مردم قرار گیرد.
تعیین اهداف کسب و کار
برای توسعه استراتژی خود، اهداف کلیدی کسب و کار خود را شناسایی کنید، سپس به تهیه و تنظیم اهداف بازاریابی اقدام کنید.
اهداف یک کسب و کار می تواند شامل موار زیر باشد:
- افزایش تبلیغات و اطلاع رسانی در مورد محصولات و بازار یابی
- ترغیب مشتری دائمی به خرید دیگر محصولات جدید
هنگامی که اهداف تعیین می شود، اهمیت آن اهداف تا حدی مورد تردید قرار می گیرد، بنابراین شما می توانید نتایج واقعی را برای مقابله با این شک و تردید ها به کار بگیرید.
به موارد زیر توجه کنید:
- به وضوح مشخص کنید که به چه جایگاهی می خواهید دست پیدا کنید
- با سنجیدن واقعیت ها و امکانات به حدس زدن درباره نتایج اقدامات خود بپردازید
- اهداف تعیین شده را در ظرفیت ها، توان مندی ها و بودجه ای که دارید بسنجید
- اهداف تعیین شده تان، به شما کمک می کند که جنبه های خاص کسب و کارتان را بهبود ببخشید
- مدت زمانی که نیاز دارید به اهداف تان دست پیدا کنید را مشخص کنید
جایگاه و اهمیت اهداف تان را مشخص کنید
لیستی از اهداف بازاریابی بر اساس اهداف کسب و کار تان تهیه و تنظیم کنید. این اهداف به شما و تیم شما انگیزه می دهد و به شما در موفقیت تان کمک می کند.
اطمینان حاصل کنید که استراتژی کلی شما هم عملی و هم قابل سنجش باشد. یک استراتژی بازاریابی خوب هر سال مورد تغییر قرار نمی گیرد ولی ممکن است پس مدتی نیاز به اصلاح شدن داشته باشد.
در نتیجه شما باید بازار را به خوبی رصد کنید و در صورت نیاز تغییراتی در نحوه و میزان تولید محصولات خود صورت دهید.
رصد بازار
رصد کردن بازار و آگاهی کامل داشتن از آن یکی از اصول مهم استراتژی نویسی برای بازار است. شما باید اطلاعات متنوعی مانند اندازه بازار، میزان رشد و میازن علاقه مندی مشتریان به بازار را مورد بررسی قرار دهید.
در نتیجه بسیار مهم است که با چشمانی باز و آگاهی از بازار به فعالیت های خود ادامه دهید.
لیست مشتریان اصلی
هر کسب و کاری لیستی از انواع مشتریان دائمی خود را دارد و این وظیفه شماست که انواع مختلف و جمعتی تقریبی هر کدام را شناسایی کنید و در استراتژی های خود در نظر بگیرید.
این لیست می تواند در آینده با توجه به نوع استراتژی هایی که اتخاذ می کنید تغییر کند.
لیست رقیبان
به همان اندازه که تهیه و شناخت مشتریان بالقوه مهم است شناخت رقیبان اصلی و ثانویه هم مهم است. تقریبا می توان گفت که هیچ کسب و کاری وجود ندارد که بدون رقیب باشد، مگر در موارد خاص که آن هم همیشگی نیست. پس از همان ابتدای کار باید رقیبان خود را شناسایی و پتانسیل سنجی کنید.
توسعه استراتژی به نفع اهداف بازرایابی
در این جا نباید هدف اصلی خود از استراتژی نویسی را فراموش کنیم. ما استراتژی را برای رسیدن به بازار یابی موثر نیاز داریم. بازاریابی که بتوانیم بر اساس آن اهداف کسب و کار خود را محقق کنیم.
پس باید به گونه ای فکر کنیم و ایده پردازیم کنیم که بتوانیم به بهترین شکل ممکن کسب و کار خود را توسعه دهیم.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.