اعتقادات و باورهایی که مانع از موفقیت می شوند (۷ اعتقاد اشتباه)
اعتقادات و باور ها بخش بزرگی از زندگی هر انسانی را تشکیل می دهد. بسیاری از از افراد ممکن است اعتقادات محکم و استواری نسبت به برخی مسائل داشته باشند و همین طور برخی دیگر دارای باور هایی متعادل تر و شک برانگیز تر باشند.
این اعتقادات می تواند شامل مسائل مذهبی تا دیگر مسائل اجتماعی و فرهنگی و حتی مسائل اقتصادی و روزمره انسانی باشند.
هیچ انسان عاقل و بالغی را نمی توان یافت که معتقد به رفتار، سنت و یا آیین و مذهبی نباشد، حتی آنان که مدعی رها بودن از هر آیین و اعتقادی هستند خود به این معتقدند که نباید اعتقادات خاصی داشته باشند!
در این جا قصد نداریم در مورد فلسفه اعتقادات و باور ها صحبت کنیم، بلکه می خواهیم در همین ابتدای سخن روشن شود که باور های انسانی می توانند چه گستره وسیعی از مسائل را پوشش دهند و همین دامنه دار بودن اعتقادات است که گاهی دامن گیر انسان می شود.
بی شک هر انسانی در طول زندگی خود در کنار باور های درست، اعتقادات نادرستی هم دارد که هرچند در نگاه اول منطقی و زیبا به نظر می رسد ولی به مرور زمان باعث زیان های بر زندگی فردی و اجتماعی می شود.
در این مقاله می خوهیم ۷ مورد از این اعتقادات و باور ها برای شما بازگو کنیم که هر یک به نوعی مانع از دست یابی شما به موفقیت و کامیابی می شوند. با ما تا به انتها همراه باشید 🙂
اعتقادات و باورهایی که مانع از موفقیت می شوند
برای رسیدن به اهداف بزرگ باید دو چیز داشت، طرح و نقشه مسیر و همین طور نیروی محرکه برای پیمودن مسیر.
۹۰ درصد کتاب ها و پادکست ها و وبلاگ های اینترنتی که در زمینه های راه های رسیدن به موفقیت فعالیت می کنند، عملاً سعی می کنند طرح و نقشه مناسبی را برای پیمودن مسیر تا رسیدن به موفقیت ترسیم کنند.
اما بسیار ساده می توان فهمید که ترسیم نقشه راه موفقیت به تنهایی کافی نیست، بلکه نیازمند به نیرو محرکه خارق العاده و قوی هم هستیم. این نیروی مجحرکه مانند متوری قدرتمند، توان پیمودن مسیر را فراهم می کند.
هنگامی که برای رسیدن به اهداف بزرگ شروع به اندیشیدن می کنیم، این ذهنیت ما است که نقش نیروی محرکه را ایفا می کند. پس اگر شما برای دنبال کردن اهداف تان احساس می کنید که به مشکل برخوردید، وقت آن رسیده است که ذهنیت خود را بروزرسانی و تقویت کنید!
در این مقاله ۷ باور اشتباه که مانع از رسیدن به اهداف زندگی می شوند را معرفی کرده و سپس سعی می کنیم باور های درستی را به عنوان جایگزین معرفی کنیم.
باور نخست: موفقیت یک شبه بدست می آید
در این مورد استیو جابز می گوید:
اگر شما همین امشب در کاری واقعاً توانستید موفق شوید، شما تا به اینجا شب طولانی گذراندید!
بسیاری از مردم بر این باورند که اگر ایده ای سرنوشتی به جز موفقیت نداشته باشد، قطعاً به درستی ایده پردازی کردند.
این یکی از خطرناک ترین باور هایی کاست که در ابتدا و شروع کاری می تواند به ذهن هر کسی خطور کند. همواره به یاد داشته باشید که موفقیت ها بزرگ به آرامی شکل می گیرند و از همان اول به آسانی نمی توان سرنوشت ایده ها را تخمین زد.
موفق بودن و موفقیت معجزه نیست و رسیدن به موفقیت امری زمان بر است.
باور دوم: موفقیت بدون شکست
شاید پذیرفتن این نکته کمی سخت باشد ولی برای موفقیت باید طعم شکست های بسیاری را بچشیم.
موفقیت توانایی این است که از شکستی به شکست دیگر برسیم بدون اینکه شور و اشتیاق خود را از دست بدهیم. -چرچیل-
افراد موفق دست آورد های زیادی دارند و برای رسیدن به دست آورد های شان یک راز باور نکردنی دارند؛ این راز چیزی نیست جز این که عاشق شکست خوردن هستند!
خیلی از ما انسان ها فکر می کنیم که بعضی ها از همان بدو تولد انسان هایی موفق به دنیا آمده اند و بعضی های دیگر انسان هایی شکست خورده به دنیا می آیند. اما در کمال شگفتی باید بگوییم که همه انسان ها از همان بدو تولد برای شکست خوردن به دنیا آمده اند 😉
و افرادی که یاد می گیرند چگونه از شکست های شان یاد بگیرند و به پیروزی برسند، انسان های موفق نامیده می شوند. دلیل شکست خوردن های فراوان انسان های موفق چیزی نیست جز این که بسیار تلاش می کنند. شما چه اندازه اهل تلاش و شکست خوردن هستید؟!
باور سوم: استعداد های ذاتی تاثیر زیادی بر موفقیت دارند
هنگامی که دیگر استعداد راه به جایی ندارد، این سخت تلاش کردن است که می تواند راه گشا باشد – تیم ناک-
آیا شده تا به حال از خود بپرسید که “برای چی دارم تلاش میکنم؟ من که از خیلی افراد دیگر باهوش تر و سخت کوش تر نیستم!” روان شناسان چنین طرز فکری را “ذهنیت ثابت” می نامند چرا که معتقدند اگر شما امروز به خودتان تلقین کنید که همیشه شکست خورده هستید و راهی برای موفقیت در رقابت با دیگران ندارید، پس همواره شکست خورده خواهید ماند.
قطعاً چنین نگرشی علمی و عقلانی نیست. نکته ای که به خوبی برای همه آشکار است این است که با تمرین و تلاش کردن می توان در هر کاری موفق شد و به راحتی عامل استعداد را پشت سر گذاشت و یا دست کم تاثیر آن را کم کرد.
باور چهارم: موفقیت فقط برای افرادی است که بهترین هستند
هنگامی که استفین مایر متن کتاب Twilight را می نوشت به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و حتی عده ای کتاب وی را بی ارزش خطاب کردند، اما در همین حین که هنوز انتقادات پا برجا بود کتاب مایر در سرتاسر جهان بیش از ۱۰۰ میلیون فروخته شد.
به نظر شما مایر بهترین نویسنده کره زمین بود؟ مطمئناً خیر ولی او داستانی را نوشت که عموم مردم از خواندن آن لذت می بردن و توانست در نویسندگی موفق شود.
پس شما هیچ وقت بهترین نیستید ولی با تمرین و ممارست می توانید به اهداف تان برسید.
باور پنجم: موفقیت وابسته به شانس است
مردان ضعیف به شانس اعتقاد دارند. مردان قوی به علت و معلول اعتقاد دارند. -رالف والدو امرسون-
بگذارید مثال واقعی از یکی از آشنایان بزنم، شخصی یک کسب و کار راه اندازی کرد که در سال ۸ میلیون دلار سود خالص داشت. واکنش عموم مردم نسبت به این شخص جالب توجه است، عموم مردم فکر می کنند که این شخص سوار بر قطار شانس شده که توانسته این چنین پیشرفتی در کسب و کار ایجاد کند!
بله در نگاه اول این طور به نظر میرسد که این شخص بر اساس شانس خوبی که داشته در زمان مناسب کسب و کاری راه اندازی کرده که بسیار سود ده بوده است و دیگران چنین شانسی نداشته اند. اما صبر کنید …
بعد از کمی تحقیق از خود این فرد متوجه می شوید که او پیش از این که این کسب و کار را راه اندازی کند ۳۰ کسب و کار نا موفق را راه اندازی کرده بود! و پس از این همه تلاش بود که تجربه کاری باعث شد کسب و کار سوده ده را بتواند شناسایی کند و به موفقیت برسد.
از شما می پرسم، شانس کجای این قضیه دخیل بوده؟
باور ششم: فقط یک نفر موفق می شود و بقیه شکست می خورند
شما می توانید به همه اهداف تان در زندگی برسید در صورتی که به دیگران کمک کنید تا به اهداف شان برسند. -زیگ زیگلار-
آیا از اینکه دیگران هم موفق شوند ناراحت می شوید؟ آیا می ترسید از این که دیگران به اهدافی که با شما مشترک است دست یابند؟
اگر از موفق دیگران ناراحت می شوید و فکر می کنید که موفقیت دیگران مانع از موفقیت شما می شوید سخت در استباه هستید.
اگر شما به دوستان تان برای پیروزی و موفقیت کمک کنید آن ها نیز به شما کمک خواهند کرد. این یک رابطه پایاپای است. کمک به دیگران و موفقیت بیشتر دوستان می تواندد شما را در راه رسیدن به اهداف تان بیشتر کمک کند و دست آورد های بیشتری نصیب تان شود.
باور هفتم: فرصت ها تکرار نمی شوند.
اگر فرصت را از دست دادید، منتظر تکرار آن نباشید، فرصتی جدید بسازید! -میلتون برلی-
برای انجام هر کاری خیلی خوب است که در فرصت مناسب اقدام کنیم. در فرصت مناسب می شود بهترین نتیجه را گرفت. اما اگر به هر دلیلی آن فرصت مناسب که به وجود آمده بود را از دست دادید، نباید نا امید شد.
تلاش کنید و این بار خود فرصا مناسب را خلق کنید.
واقعیت این است که فرصت ها زمانی به وجود می آیند که شما برای ایجاد شدن آن ها تلاش کنید.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.