شناسایی بازار پیش از شروع به راه اندازی کسب و کار جدید
شناسایی بازار ، موضوعی که اگر به آن توجه نشود، به راحتی مسیر سرمایه گذاری و کسب و کار نوپای شما را به شکست سوق می دهد.
شناسایی بازار پیش از شروع به راه اندازی کسب و کار جدید
اگر به طور ساده بخواهیم پیامد ها و نتایج شناسایی بازار را معرفی کنیم باید به دو نکته زیر اشاره کنیم:
شناسایی بازار در مرتبه نخست باعث می شود به شناخت از مشتریان برسیم و در مرتبه دوم مسیر و نوع فعالیت های فنی و اقتصادی و روند استراژی نویسی کسب و کار آشکار می شود. به بیان ساده تر:
- مشتریان شما کسانی هستند، دقیقا به چه محصولاتی نیاز دارند و تا چه اندازه می توانند و اشتیاق دارند بابت محصولات و خدمات شما هزینه کنند.
- ابزار ها و امکانات شما برای تولید محصولات و خدمات چه باید باشد و به چه میزان باید به دنبال گسترش کسب و کار خود باشید.
شناسایی بازار به شما کمک می کند تا تصمیم های مهمی در قسمت های مختلف طرح کسب و کار خود بگیرید. به عنوان مثال، چه مقدار باید برای خرید مواد اولیه و ارائه انواع خدمات هزینه کنید یا اینکه محل راه اندازی کسب و کار کجا باشد و یا از همه مهم تر چگونه بتوانیم با رقیبان خود به رقابت بپردازیم.
تحقیق، پیشرفت و بازنگری
شناسایی بازار به طور کلی یک سیکل است، بدین معنی که باید به طور مداوم از تغییر تحولات بازار آگاهی داشته باشید. شما با تحقیقات و کسب اطلاعات به شناسایی بازار می پردازید، سپس اقدام به بهبود و پیشرفت کسب و کار خود می کنید و در نهایت می توان اقدام به پیاده سازی طرح و استراتژی کسب و کار کرد.
نقش بازنگری در اینجا مهم است، زیرا برای بهتر شدن و بهبود عملکرد خود نیاز دارید برگردید به گذشته و روند فعالیت های خود را بازنگری کنید.
و اگر دقت کرده باشید این مراحلی که گفتیم به طور مداوم تکرار می شود. این شما هستید که تعیین می کنید این سیکل تا چه اندازه می تواند به شما در رسیدن به موفقیت موثر باشد.
تحقیقات بیشتر شما را بیش از پیش سوق می دهد به سمت شناسایی دقیق تر راه های رقابت بهتر و همین طور جذب مشتریان بیشتر و در نهایت شانس شما را در پیشرفت کسب و کار تان بیشتر می کند.
مشتریان را بهتر بشناسید
مشتریان عموما به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- مشتریان ثابت و وفادار
- مشتریان بالقوه که پتانسیل بالایی به تبدیل شدن به مشتریان ثابت دارند
باید مشتریان خود را بشناسید، هر چه بیشتر بشناسید به موفیقت کسب و کار خود بیشتر کمک کرده اید. به این دو نکته توجه کنید که:
- مشتریان شما چه کسانی هستند؟ از چه طبقه اجتماعی هستند و کجا زندگی می کنند؟ چه هنگامی اقدام به خرید می کنند؟ چرا خرید می کنند؟
- بازار هدف شما از کسب و کار شما چه انتظاراتی دارد؟ به عنوان مثال مشتریان چه انتظاراتی در مورد قیمت محصولات و خدمات دارند یا عملکرد و کیفیت محصولات و خدمات چگونه باشد و مواردی دیگر
شما باید مشتریان بالقوه تان را همه جوره و در بازار های مختلف رصد و شناسایی کنید.
با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و ار آن ها در باره کیفیت محصولات و خدمات بپرسید و فیدبک های لازم را دریافت و بررسی کنید. ارتباط موثر و دائمی با مشتریان از ابزار های خوب شناسایی آن ها است.
از رقیبان خود غافل نباشید
در مورد رقیبان خود به موارد زیر توجه کنید:
- رقیبان شما دقیقا چه محصولات یا خدماتی ارائه می دهند و البته با چه قیمتی؟ آنها کسب و کار خود را چگونه وارد بازار و سود دهی می کنند؟
- گردش مالی جاری رقیبان تان چگونه است؟ چه سهمی از بازار را در اختیار دارند؟ ساختار قیمت گذاری روی محصولات و خدمات شان چگونه است؟ زنجیره تامین مواد اولیه شان چگونه است؟ و در نهایت مزیت های رقابتی آنها نسبت به شما و دیگران چیست؟
با مطالعه و بررسی روش های بازاریابی، نحوه تامین مواد اولیه مورد نیاز، نحوه تامین لایسنس ها و گواهی نامه ها، نحوه فروش در فروشگاه و همین طور بررسی وب سایت رقبای مهم و نزدیک می توانید به اطلاعات ارزشمندی درباره رقیبان دست یابید.
اطلاعات دقیق را جمع آوری کنید
راه های زیادی برای انجام تحقیقات بازاری وجود دارد که هر کدام منجر به جمع آوری و کسب انواع و گونه های مختلفی از داده ها می شوند. اما این برای شما مهم است که شما به اطلاعات خاصی که نیاز دارید به راحتی دسترسی داشته باشید. این اطلاعات می بایست دقیق باشند، هر اندازه شما به اطلاعات دقیق تری دسترسی داشته باشید تحلیل های موثر تری می توانید برداشت کنید.
از اطلاعات و داده هایی که بدست می آورید در همه تحلیل های خود استفاده کنید به خصوص هنگامی که می خواهید به پیش بینی اقتصادی بازار بپردازید چنین اطلاعات پارامتر های اصلی تحلیل ها را می سازند.
در کل این اطمینان را به شما می دهیم که صرف زمان و هزینه برای شناسایی بازار باعث می شود کسب و کار پیش روی تان در مسیر درستی در جریان باشد. توجه تک بعدی و صرف به مسائل فنی کسب و کار و توجه نکردن به مشتریان و بازار هدف و همین طور رقیبان یکی از عوامل عمده و بزرگ شکست اکثر کسب و کار های نو پا بوده است.
استفاده از تجربیات گذشته ما را بر آن داشت مقاله ای هر چند به صورت خلاصه در جهت یادآوری این نکته که شناسایی بازار بسیار می تواند به سربلندی و موفقیت شما در آینده کمک کند به شما خوبان ارائه دهیم.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.