تبدیل ایده به کسب و کار ، پیش از شروع این مقاله را بخوانید!
تبدیل ایده به کسب و کار ، همان چیزی است که می تواند زندگی شما را متحول کند، فرقی نمیکنه آدم ایده پردازی باشیم و مدام هزار و یک جور فکر به ذهن مان برسد یا اینکه سالی یک بار ایده ای خاص در ذهن مان جرقه بزند.
هر ایده ای که از آن بوی پول به مشام برسد این پتانسیل را دارد که تبدیل به کسب و کار و اصطلاحا بیزنس آینده شما شود. به شرط آن که بدانید چه مسیری را باید طی کنید. با تدبیر فردا همراه باشید 🙂
تبدیل ایده به کسب و کار
راه اندازی یک کسب و کار می تواند چالشی لذت بخش باشد، به شرطی که شما بدانید برای راه اندازی این کسب و کار و عملا تبدیل ایده به کسب و کار چه پیش نیاز هایی را لازم دارید.
پس از دانستن مواد لازم برای تبدیل ایده به کسب و کار و پیش از به کار گیری هر یک باید مدیریت زمان را لحاظ کنید.
این خیلی مهم است که شما چه اندازه زمان برای پیش تحقیقات خود در مورد ایده اولیه می گذارید و همین طور چگونه برای شکل دهی به کسب وکار پلن ریزی می کنید.
نکته های کلیدی که شما برای راه اندازی کسب و کار خود نیاز دارید در این است که برای پلن ریزی حتما با مشاوره حرفه ای پیش بروید و به خوبی توسعه کسب و کار را در پلن های خود بگنجانید.
و البته نکته مهم دیگر در نظر گرفتن وضعیت بازار هدف و انجام تحقیقات لازم است تا این اطمینان حاصل شود که محصولات یا خدمات شما در آینده مخاطبان خوب و در حد انتظار را داشته باشند.
مشاوره حرفه ای
مشاوره حرفه ای و قوی از طرف مشاورین ارشد شرکت، وکلای شما، حساب داران شرکت، مشاوران مالی و همین طور استفاده از مشاوره بانکی و بیمه ای برای کسب و کار شما بسیار کمک می کند تا کمتر با ریسک های ورشکستگی و حقوقی مواجه شوید.
این که شما داده ها و اطلاعات درستی پیش از راه اندازی کسب و کار و شرکت داشته باشید بسیار ضروری است. در نتیجه استفاده از مشاور خوب می تواند آینده شرکت نو پای شما را تعیین کند.
یک مشاور خوب باید دانش و اطلاعات و تجربه ای عالی در زمینه و موضوعات مختلف تخصصی خود داشته باشد و بر قوانین حاکم بر کسب و کار به خوبی اشراف داشته باشد تا سر به زنگ ها به شکل قانونی و صحیح شرکت را در مسیر درست توسعه هدایت کند.
هزینه های مشاور
هنگام استخدام و به کار گیری مشاور به دست مزدی که می گیرد توجه کنید. طبیعتا مشاوران حرفه ای و با تجربه برای شرکت شما هزینه بر تر خواهند بود.
ولی نکته ای که وجود دارد این است که به عنوان مثال یک مشاور گران قیمت و با تجربه بسیار بهتر می تواند مانع سقوط شما در پرتگاه های مالی شود و از تحمیل هزینه های اضافی به شرکت جلوگیری کند.
پیشنهاد ما به شما بهره گیری از مشاوران با تجربه است هر چند که ممکن است هزینه زیادی برای شما داشته باشد.
در مورد مشاور خوب تحقیق کنید
پیش از به کار گیری مشاور از وی رزومه کاری بخواهید و در گپی دوستانه در مورد توانمندی و تجربیاتش بحث و گفت و گو کنید. مطمئن شوید هزینه ای که بابت مشاوره پرداخت می کنید ارزش داشته باشد.
از مشاور بخواهید که مختصرا توضیح دهید که چگونه می تواند برای توسعه کسب و کار شما مفید باشد و در چه بخش های تخصصی خودش ایده های دست اول دارد.
همین طور حتما توصیه می شود که در مورد مشتریان و سوابق پیشین مشاور تحقیق کنید و اگر امکان دارد با طرف مشاوره های قبلی صحبت کنید و از نحوه مشاوره آگاه شوید. فیدبک هایی که می گیرید می تواند بسیار کمک کننده باشد.
چندین مشاور همزمان
از چندین مشاور همزمان استفاده کنید، در بخش های مختلف بهتر است که همزمان از چندین مشاور کمک بطلبید. به عنوان مثال:
- در قسمت مشاوره مالی حسابدار شما بهتر از هر کسی می تواند جریان نقدینگی شما را مدیریت کند و گزارش ها و نظرات وی می تواند برای سرمایه گذاری های آینده شرکت شما مفید باشد.
- وکیل شما در زمینه مسائل حقوقی بهتر از هر شخصی می تواند راه کار های قانونی در برخورد با مشکلات پیش پای شما بگذارد.
- همچنین یک مشاور بیمه است که از بازار بیمه و نرخ های آن اطلاع درستی دارد و می تواند بهترین پوشش های بیمه ای را با کمترین هزینه در اختیار قرار دهد.
- و …
در نتیجه همیشه یادتان باشد یک نفر در همه زمینه ها متخصص نیست.
پلن کسب و کار
بیزنس پلن یا همان پلن کسب و کار، طرحی است که شما می توانید با استفاده از آن شرکت خود را بنیان گذاری کنید و کسب و کار خود را شروع کنید و در نهایت با تبدیل ایده به کسب و کار مورد نظر به هدف خود برسید.
همان طور که گفتیم تبدیل ایده به کسب و کار نیازمند به فراهم بودن پیش نیاز هایی است که پلن ریزی صحیح می تواند به نوعی قلب تپنده آن به شمار آید.
یک پلن خوب به صورت جزئی به شما می گوید که چگونه باید قسمت های مختلف کسب و کار را اجرا کنید. یک پلن کسب و کار علاوه بر این که وضعیت فعلی شما را نمایش می دهد، اهداف شما را نیز شناسایی می کند و باعث می شود شما بتوانید مطابق با تغییرات بیرونی برای آینده طرح ریزی و پلن ریزی کنید.
با داشتن پلن خوب می توان امنیت مالی بهتری در شروع و پایه ریزی کسب و کار داشت و در کل اگر راغب به کسب سرمایه بیشتر و فروش بخشی از سهام باشید با یک پلن کاری پویا در کار خود موفق تر خواهید بود.
اجزای پلن کسب و کار
یک پلن کلی معمولا از ترکیب چندین پلن دیگر به وجود می آید:
- چکیده ای از موارد اجرایی
- شناسه ای از نوع کسب و کار
- محصولات یا خدمات و تحلیل بازار هدف
- پلن برای بازار یابی
- پلن برای شناسایی و مدیریت ریسک ها
- طرح عملیاتی پلن
- پلن مدیریت منابع انسانی
- پلن مدیریت منابع مالی
مکتوب سازی و باز بینی
پلن کسب و کار خود را مکتوب در اختیار داشته باشید به طوریکه بتوان به راحتی در آینده آن را باز بینی و اصلاح کرد. تمام نکات گفته شده در بالا را به تفصیل در مکتوبات آورده و شرح دهید.
مطمئن باشید که مستند سازی پلن های گفته در آینده بسیار می تواند کاربردی باشد، پس در این کار نهایت دقت را داشته باشید.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.