کاهش استرس ، ۱۰ روش و تکنیک آرامش بخش و ریلکسیشن
کاهش استرس همیشه مهم بوده و هست. به این دلیل که انسان امروزی همواره در معرض انواع و اقسام استرس های ریز و درشت قرار دارد. این که چگونه استرس ها را مدیریت کنیم و از آن ها در جهت افزایش هوشیاری و در راه موفقیت بهره گیریم مسئله بسیار با اهمیتی است. با تدبیر فردا تا پایان این مقاله همراه باشید 🙂
۱۰ روش و تکنیک آرامش بخش و ریلکسیشن برای کاهش استرس
آرامش، شما شایسته داشتن آرامش هستید و رسیدن به آرامش کمتر از آن چه که فکر می کنید در کمترین زمان محقق می شود.
برای به آرامش رسیدن حتما نیازی نیست آخر هفته ها از سونا و یا روش های درمانی فیزیکی خاصی استفاده کنید، فقط کافی است این ده روش و تکنیک را به خاطر داشته باشید و به کار گیرید.
۱- مراقبه و اندیشه (مدیتیشن)
چند دقیقه تمرین در روز می تواند به مهار اضطراب شما بسیار کمک کند. در پوزیشن مخصوص مدیتیشن قرار گیرید و چشم هایتان را ببندید. تمرکز کنید!
بی صدا و در سکوت به روی افکار مثبتی هم چون “من احساس می کنم در آرمش ام” یا “من خودم را بسیار دوست دارم” تمرکز کنید. یک دست را بر روی شکم خود قرار دهید و اجازه دهید اندیشه با تنفس شما هماهنگ شود. اجازه دهید تا افکار مزاحم شناور و محو شوند.
۲- نفس عمیق بکشید
به مدت پنج دقیقه به خود استراحت دهید و فقط به روی منظم تنفس کردن تمرکز کنید. صاف بنشینید، چشم های تان را ببندید و دست های تان را روی شکم قرار دهید. به آرامی از راه بینی نفش بکشید، سعی کنید از شکم خود نفس کشیدن را شروع کنید و هوا را به سمت بالا تا سر خود دنبال کنید. در انتها هوا را از دهان خود بیرون دهید. سپس این فرآیند را معکوس انجام دهید.
نفس عمیق کشیدن با کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون تاثیر خود را روی استرس نشان می دهد.
۳- آماده باشید
پنج دقیقه زمان بگیرید و طی این زمان تنها بر روی یه کار فکر کنید. به عنوان مثال هنگامی دارید نفس می کشید هوا را حس کنید که چگونه از راه بینی وارد ریه های تان می شود و سپس خارج می شود و یا توجه کنید که هنگام راه رفتن چگونه کف پای تان زمین رالمس می کند و یا بافت و مزه لقمه های غذا را با دقت هنگام جویدن با زبان خود بررسی کنید.
با این تمرین ها شما یاد میگیرید که در لحظه زندگی کنید.
۴- اجتماعی باشید
شبکه های اجتماعی ابزار بسیار خوبی برای مدیریت استرس هستند. با دیگران در ارتباط باشید. سعی کنید این ارتباط حتی المکان تصویری و یا با همراه با صوت باشد. اتفاقاتی که برای شما اتفاق می افتد را با دیگران به اشتراک بگذارید. مطمئن باشید فیدبک های خوبی در یافت خواهید کرد.
هر اندازه ارتباط اجتماعی قوی تری داشته باشید بهتر و بیشتر می توانید انرژی مثبت از اطرافیان خود دریافت کنید. در نتیجه می توانید به راحتی به کاهش استرس خود بپردازید.
۵- بدن خود را بهینه کنید
از نظر روانی بدن خود را اسکن کنید تا در یابید که استرس و در نتیجه کاهش استرس چگونه هر روز بر شما اثر می گذارد. به پشت دراز بکشید و در پوزیشن مخصوص مدیتیشن قرار بگیرید؛ و همه حواس خود را به بدن تان معطوف کنید.
به مدت ۱ تا ۲ دقیقه تصور کنید نفس های عمیق به تمام قسمت های مختلف بدن تان جریان پیدا می کند. این فرآیند را تا زمانی که توانستید به تمام قسمت های مختلف بدن خود متمرکز شوید ادامه دهید.
۶- آزاد سازی فشار روانی
یک منبع گرمایی به مدت ۱۰ دقیقه در اطراف گردن و شانه های خود قرار دهید. چشم مان خود را ببندید و صورت و گردن و قفسه سینه خود را آزاد نگه دارید. سپس منبع گرمایی را دور کنید و با توپ تنیس یا با فوم شروع به ماساژ نواحی ذکر شده کنید. این گونه فعالیت ها می توانند به کاهش استرس در شما کمک شایانی کنند.
۷- بلند بخندید
خنده از ته دل چیزی نیست جز اینکه با صدای بلند بخندیم! خنده از ته دل با کاهش هورمون کورتیزول باعث کاهش استرس می شود و مغز شما را با اندورفین تغذیه می کند که این ها باعث کمک به تقویت بنیه روانی شما می شود.
به طور مشخص با تماشای فیلم مورد علاقه، مطالعه به خصوص مطالب و داستان های کمیک و یا گفت و گو با اشخاصی که همواره انرژی مثبت دارند می توانند باعث شوند که شما توانایی خنده از ته دل را بدست آورید.
۸- گوش سپاری به موسیقی
تحقیقات نشان می دهند که گوش کردن به موسیقی های ملایم می تواند باعث کاهش فشار خون، ضربان قلب و استرس شود. لیستی از موزیک های ملایم یا اصوات طبیعی مانند صدای دریا ها و اقیانوس یا صدای پرندگان و … تهیه کنید و اجازه دهید ذهن تان روی آن ها تمرکز کند، سعی کنید یک یک آلات موسیقی یا ملودی های مختلف هر موسیقی را به تفکیک تشخیص دهید.
۹- جنب و جوش داشته باشید
لازم نیست حتما برای فعالیت داشتن به صورت حرفه ای دوندگی کنید، همه فرم های ورزش کردن از یوگا گرفته تا پیاده روی معمولی، می توانند با استفاده از تقویت مغز باعث کاهش فشار و اضطراب شوند.
شما رد یک محدوده کوچک می توانید پیاده روی کنید و یا از پله ها به عنوان ورزش بالا یا پایین بروید و یا به نرمش و … بپردازید.
این فعالیت ها باعث می شود شما آمادگی جسمانی خود را حفظ کرده و بر روان خود نیز تاثیر مثبت بگذارید.
۱۰- سپاسگزار و قدر دان باشید
برای نعمت ها و امکاناتی که دارید سپاسگزار باشید، این سپاسگزاری ها باعث می شود که افکار و اندیشه های منفی به شما نفوذ پیدا نکنند. درنتیجه کمتر دچار استرس بی مورد خواهید شد.
در کل هرگاه دچار استرس شدید یاد تان باشد که با مرور آموخته های خود در مدیریت و کاهش استرس می توانید به خود مسلط شوید.
منبع مورد استفاده:
تدبیر فردا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.