چگونه هوش مالی را برای افزایش ثروت توسعه دهیم؟

هوش مالی مفهوم ذهنی بوده که اشاره به کارهای خاصی برای آوردن ثروت به زندگی شما را دارد. جیمی مکاینتایر در کتاب خود “درسهایی که آرزو داشتم در مدرسه یاد میگرفتم” به مفهوم ماتریس هوش اشاره کرده است. جیمی با استناد در این مفهوم استراتژیها و فنونی را برای مدیریت مالی بیان کرده است و به شما میگوید چگونه به آزادی مالی دست پیدا کنید.
در کتاب و دی وی دیهای جیمی مباحث مختلفی برای ایجاد ثروت بیان شده است که به دلیل گستردگی به راحتی نمیتوان همه آنها را در این مقاله گنجاند. بنابراین، به منظور این بحث تجزیه و تحلیل خواهیم کرد و برخی از استراتژیها و تکنیکهای کلیدی را که جیمی برای مشکل مالی استفاده کرده است بیان میکنیم. او با این روشها خود را از بدهی ۱۵۰ هزار دلاری رها کرده و در نهایت راه خود را برای میلیونها دلار و آرامش مالی هموار میکند.
هوش مالی و رابطه آن با پولدار شدن
در این مقاله که توسط آکادمی کاریزما آماده شده است میتوانید ویژگیهای شخصیتی و رفتاری مدیر شایسته و ناکارآمد را بشناسید. ذهنیت موفقیت و شکست را فهمیده و یاد خواهید گرفت چگونه، اعتقادات محدود کننده خود را که میتواند موجب از بین بردن درآمد شما شود را کنار بگذارید. راهنماییهایی را نیز در اختیار شما خواهد گذاشت تا بتوانید با طراحی موثر زندگی مالی خود را به سمت اهداف اولیه پولسازی متمرکز و هدایت کنید. علاوه بر این، نقشه ذهنی ارائه شدن در کتاب و راهکارهای ساده مالی را تجزیه میکند که به شما در ایجاد ثروت طولانی مدت کمک میکند. استراتژیهایی را که جیمی هر روز برای به دست آوردن پول خود استفاده کرده است در اختیارتان قرار خواهد داد و بهتر است بدانید تا به الان با این استراتژیها پولهای بزرگی را کسب کرده است.

در ذهن فردی با هوشمند مالی چه مواردی وجود دارد؟
جیمی بی خلاف تفکرش فهمید، مدیران مالی جهت رسیدن به ثروت و رفاه مالی اقدامت مشخصی انجام میدهند. این مورد به طور طبیعی منجر به فهمیدن و درک تفاوت بین ذهنیت افراد ثروتمند و فقیر میشود. یعنی هر کدام دارای ذهنیت متفاوتی برای پول هستند. در واقع از مهمترین تفاوت میان افراد ثروتمند و فقیر است. یعنی به صورت کلی موفقیت مالی که داریم تحت کنترل باور ما برای پول است. یعنی اگر به پول باور محدود کننده داشته باشیم همیشه پیامد منفی داشته و ضرر خواهیم کرد و مانع از رسیدن به اوج آزادی مالی میشود.
ویژگیهای مدیر مالی شایسته
لیست زیر از ویژگیهای رایج در بین کسانی است که دارای درآمد بالایی هستند:
دارای برنامه عمل هستند
افراد با هوش مالی و سرمایهگذاری دارای یک برنامه عملیاتی مالی جامع برای خود هستند که روزانه آن را مدیریت و اجرا میکنند.
۱۰ درصد درآمد خود را پسانداز میکنند
افراد باهوش اقتصادی به طور مداوم حداقل ۱۰ درصد از درآمد کسب شده خود را پس انداز میکنند و از آن برای اهداف سرمایهگذاری استفاده میکنند یا پول خود را برای سودهای بلند مدت استفاده میکنند.

به حداقل رساندن بدهیهای خرید
افراد باهوش مالی متوجه بدهیهای سنگین و چگونگی تاثیر این امر بر ثروت خود هستند. از این رو، بدهیهای خرید را به حداقل میرسانند. اما اگر آنها مجبور به خرید کردن با استفاده از قرض شوند، قبل از تصمیمگیری برای خرید، بهترین و پایینترین قیمت را انتخاب میکنند. افراد با هوش مالی بالا غالبا بدهیها را از سود حاصل از سرمایهگذاریهای هوشمند که دارند صاف میکنند.
اهداف مالی بلند مدت و کوتاه مدت را تعیین میکنند
اهداف مالی با یک برنامه عملیاتی موثر ارتباط بالایی دارند. اهداف این افراد به دو صورت کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم میشوند. همین باعث انگیزه داشتن و متمرکز شدن فکر روی رسیدن به آنها میشود.
دارای استراتژیک پول خرج کردن هستند
افراد باهوش مالی هر خریدی را انجام دهند با دقت مورد بررسی قرار میدهند.
مدیران مالی بزرگ از عواقب طولانی مدت حتی کوچکترین تصمیمات خود آگاه هستند. آنها میدانند که انباشتن خریدهای ظاهرا کوچک منجر به عواقب طولانی مدت خواهد شد که یا به بدهی آنها میافزاید و یا بر روی فرصتی که برای کسب سود در اختیار آنها قرار میگیرد تاثیر خواهد گذاشت.
این افراد، توانایی بالایی در پیشبینی آینده دارند. همین باعث خواهد شد تا عواقب احتمالی خرج کردن پول را شناخته و از روشهای تصمیمگیری درستی برای خرج کردن و یا نکردن استفاده کنند. اگر نتیجه به این صورت باشد که سودی در خرج کردن پولشان حاصل نمیشود، قبل از هرگونه اقدامی تصمیم خود را ارزیابی و بالا و پایین میکنند.
به دنبال مشاوره مالی حرفهای هستند
افراد باهوش مالی خود را همه چیز دان نمیدانند. از این رو به دنبال مشاوره حرفهای از متخصصانی هستند که سابقه طولانی موفقیت مالی دارند.

تعامل با مدیران مالی موفق
برای تبدیل شدن به یک مدیر عالی مالی، باید آموخت از خصوصیات، رفتار و عادات روزانه افراد موفق که قبل شما با پیمودن این راه به موفقیت رسیدهاند استفاده و الگو برداری کنید. به همین دلیل، مدیران مالی صالح با مدیران مالی موفق تعامل و معاشرت میکنند. آنها درک میکنند که از طریق هر تعامل، بینش و دانش عمیقتری کسب خواهند کرد که میتواند برای تصمیم مهم بعدی مالی آنها تاثیر گذار باشد.
یادگیری استراتژیهای مالی جدید را ادامه میدهند
افراد باهوش مالی هرگز به یادگیری در مورد کسب پول، سرمایهگذاری، اموال، سهام و غیره سیر نشده و دست نمیکشند. برای آنها پول به اندازه تنفس هوا حیاتی است. هر لحظه از زندگی خود را تا میتوانند به یادگیری اختصاص میدهند. به برنامه صوتی مربوط به ثروت گوش میدهند، کتاب میخوانند، با دیگران در مورد پول صحبت میکنند، در سمینار مالی شرکت میکنند، به مطالعه بخش مالی روزنامه میپردازند و بسیاری از موارد دیگر. پول همانند یک عادت در زندگی روزمره آنها شده و همین باعث میشود تا در امور مالی خود موفق باشند.
آیا پول به عادتی در زندگی شما تبدیل شده است؟
خصوصیات مدیر مالی ناموفق
در آن طرف سکه ما افرادی را داریم که میتوانند به عنوان مدیران مالی بی کفایت معرفی شوند. ببینید که آیا از صفات زیر را در خود دارید؟
دائما بدهکار هستید
مدیران مالی موفق از خریدهایی به صورت بدهی به هر قیمتی خودداری میکنند. به نظر میرسد مدیران بی کفایت مالی به طرز مغناطیسی به سمت وسوسه بدهیهای مختلف روی میآورند. همین موارد باعث میشود این افراد در بلند مدت سرمایه زیادی را از دست دهند.

تمام پس انداز خود را خرج میکنید
مدیران مالی ناموفق هر زمان که احساس نیاز به خرید کنند، هر چیزی را خریداری میکنند. این افراد با توجه احساسات خود عمل میکنند و از حسی که و خوشحالی که خرید به آنها میدهد لذت میبرند. از این رو، آنها با تمام کردن حقوقی که دریافت کردهاند با استفاده از چک کشیدن روی به حقوق ماه آینده میآورند. با بدست آوردن پول، فورا آن را خرج میکنند. ابن افراد پس انداز خاصی برای خود ندارند و زمانی هم که پولی در کار نباشد به سراغ کارت اعتباری خود میروند.
اهداف و برنامهای برای پول ندارید
مدیران مالی بی کفایت اهمیت کافی برای داشتن پول در زندگی خود نمیدهند. به همین دلیل از روی هدف و برنامه عملیاتی رد میشوند و به صورت بدهکار راهی برای رسیدن به آزادی مالی ندارند.
تمایلی برای کمک گرفتن از مشاوره مالی حرفهای ندارید
اول از همه، آنها اعتقاد دارند که هنگام تصمیمگیریهای مالی موثر که آینده آنها را تضمین میکند، به کمک نیاز ندارند.
ثانیا، آنها نمیتوانند قبول کنند که برای مشاور مالی خوب باید هزینه کنند و این را درست نمیدانند تا از همان ابتدا حسابشان پر پول شود.
متأسفانه، داشتن امنیت مالی و ثروتمند شدن به این روش اصلا صحیح نیست. آنها باید یاد بگیرند که برای درآمدزایی طولانی مدت پول خرج کنند. با این حال، هزینه پول آنها باید به شکل یادگیری و مشاوره باشد تا آنها را در مسیر درست قرار دهد. بسیاری از این افراد اعتقادی به توانایی خود در طی مراحل عملی و دستیابی به آزادی مالی ندارند. مشکل این افراد نداشتن تعهد کافی برای اقدامات خود است و همین باعث میشود دل کار نداشته باشند تا به نوعی وارد میدان شوند. بنابراین آنها همچنان به بدهیهای خود ادامه خواهند داد تا زمانی که انگیزه لازم را برای پیشرفت پیدا کنند.
برای آموزش در زمینه امور مالی بی توجه هستید
مدیران ناموفق مالی، بر این تفکرند که نیازی به دریافت آموزش مالی ندارند. همین ناشی از این عقیده است که; پول بی اهمیت و همانند چرک دست است.
این نوع از افراد نیاز به یک محرک کوچک دارند تا آنها را به سمت آزادی مالی سوق دهند.

تابع حرف جمع هستید
برای یک مدیر مالی بی کفایت، هر نکتهای خوب است. بنابراین این غیر معمول نیست که با دوستان خود دور هم جمع شوند و در مورد مسائل مالی بحث کنند. غالبا آنها با هم جمع و به صحبت کردن در مورد داستان و تجربیات خود میپردازند. اما باید توجه داشته باشید که نه تنها همه افراد در این جمع از وضعیت مالی ضعیفی برخوردارند، بلکه بدتر از همه دانش و تجربه عملی کافی ندارند و به صورت کورکورانه راهنماییهای هم را بدون به چالش کشیدن دنبال میکنند.
نکته منفی این استراتژی این است که جمع مورد نظر (معمولا شامل دوستان) متعلق به ۹۶ درصد از جمعیت مدیران ناموفق هستند. درست است که راهنمایی و توصیهها رایگان است، ولی میتواند در بلند مدت اثر نامطلوبی به جا بگذارد. آنها صرفا فراموش میکنند که هیچ منفعتی رایگان نیست، اگر پیامدهای بلندمدت هر تصمیمی را وزن کنید. این امر به ویژه در مورد خواستار آزادی مالی شما اهمیت بیشتری پیدا میکند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.