نکات قدرتمند برای سخنرانیهای به یادماندنی

شاید اطلاع نداشته باشید اما، سایمون سینک که از سخنرانان برنامه تدتاکز است به صورت طبیعی فردی خجالتی است و چندان علاقهای برای صحبت کردن در مقابل جمع و سخنرانهای مختلف ندارد. ولی، اگر اطلاع داشته باشید سینک از پر طرفدار و پر بینندهترین سخنرانان برنامه است. او در مورد خودش میگوید زمانی که به مهمانی دعوت میشود دوست دارد گوشهای را پیدا کرده تا به تنهایی خلوت کند. یا نه حتی دیرتر به مهمانیها رفته و حضور پیدا میکند و به نوعی دوست دارد آخرین نفرات باشد. اما با این ویژگیهای خجالتی که دارد باز در میان ۲۲ میلیون بیننده ویدیوهای تدتاکز سومین سخنران بزرگ در برنامه است.
چگونه سخنرانی تاثیرگذار و محبوب باشیم؟
حتما با خود میگویید که امکان ندارد فردی درونگرا با این حالات خجالتی بتواند دارای سخنرانی شگفت انگیزی شده و به نوعی معروف باشد. ولی بهتر است بدانید موفقیت سایمون سینک به عنوان سخنرانی الهام بخش و یک نویسنده پرفروش تنها خوش شانسی نیست. موفقیت او به خاطر قرار گرفتن در مکان و زمان درست برای آشنا شدن با انسانهای درست است. موفقیت او نتیجه مقابله کردن با ترسهای است که پاک شدهاند. این فرد نتیجه سعی و تلاش خود را به همراه تمرینهای مختلف روی صحنه دارد که به صورت خستگیناپذیر توانسته موفق شود. بنابراین، ما میخواهیم در ادامه چگونگی آموختن سایمون سینک را بیان کنیم تا بدانید چگونه توانسته سخنرانهای با اعتماد به نفس و بی نظیر را ارائه دهد.

۱٫ بلافاصله سخن نگویید
سینک میگوید؛ زمانی که بر روی صحنه میروید فورا شروع به صحبت کردن و سخنرانی نکنید. وی اضافه میکند: افراد زیادی هستند که به محض ورود در صحنه شروع به صحبت کردن میکنند و این تنها نشانه عصبی بودن آنها است. این مورد نداشتن اعتماد به نفس و ناامنی را به مخاطب میرساند.
به جای اینکه فورا شروع به سخنرانی کنید. با آرامش و بدون سرو صدا در صحنه حاضر شوید و با داشتن نفس عمیق به مکان خود برای مستقر شدن بروید. حالا بعد از چند ثانیه صبر کردن شروع کنید.
سینک میگوید: “میدانم که ممکن ست کمی طولانی و خسته کننده به نظر برسد و در حین امتحان کردن واقع به شما فشار وارد خواهد شد. اما، زمانی این کار را انجام دهید خواهید توانست توجه مخاطبان را جلب کنید و بگویید که کنترل در دست شما است و به خود اعتماد دارید.
۲٫ برای آموزش و نشان دادن روی صحنه بروید نه دریافت
این را میدانید که افراد زیادی هستند که تنها به خاطر فروش محصولات یا ایدهها، دنبال کردن در شبکههای اجتماعی، خرید کتاب و یا برای دوست داشتن سخنرانی میکنند. سینک این سخنرانیها را گیرنده مینامد و میگوید مخاطبان این افراد را فورا شناسایی کرده و با این کار دیگر چندان توجه و اهمیتی به او نمیدهند.
سینک می گوید: ما موجوداتی بسیار اجتماعی هستیم. حتی از فاصله دور و تنها با دیدن روی صحنه خواهیم توانست تشخیص دهیم که سخنران گیرنده است یا ارائه دهنده. افراد بیشتر به سخنرانانی اهمیت میدهند که به نوعی دهنده باشد و برای انها ارزش قائل شود، چیز جدیدی را به آنها بیاموزد و باعث الهام بخشیدن آنها شود.
۳٫ ارتباط چشمی را با اعضای مخاطب یک به یک برقرار کنید
سینک میگوید: اینکه به صورت متحرک همانند دیده بان چشمانتان را بچرخانید و به این و آن طرف نگاه کنید بدترین دشمنی است که خواهید داشت. شما نباید به صورتی باشید که انگار همه را نگاه میکنید، چون این باعث خواهد شد مخاطبان فکر کنند شما حواستان به آنها نیست و ارزشی برایشان قائل نیستید، پس آنها را از خود میرانید.
استفاده از زبان بدن برای برقراری ارتباط از مهمترین موارد است که مخاطب را به شما جذب میکند که ارتباط چشمی از مهمترین آنها است. در این باره سینک میگوید: در طول سخنرانی تا جایی که امکان دارد ارتباط چشمی خود را به صورت تک به تک با مخاطبان داشته باشید. این کار بسیار راحت، ساده و مهمتر از همه موثر خواهد بود. برای اینکار میتوانید به اندازه یک جمله نگاه خود را روی شخصی داشته باشید و بدون قطع تماس چشمی، زمان پایان جمله نگاه خود را به فرد دیگری بدهید. تا زمانی که سخنرانی خود را تمام نکردید تماس چشمی را قطع نکنید.
سینک میگوید: مثل این است که شما با مخاطبان خود گفتگو کنید. با اینکار شما برای آنها صحبت نمیکنید ، با آنها صحبت میکنید.
این تاکتیک نه تنها ارتباط عمیقتری با افراد ایجاد میکند بلکه کل مخاطبان میتوانند آن را حس کنند.

۴٫ به طور غیرمعمول به آرامی صحبت کنید
وقتی عصبی میشوید، نه تنها ضربان قلب شما سریع میزند، بلکه سخنان شما تمایل به سرعت بخشیدن دارد. خوشبختانه سینک میگوید مخاطبان بیشتر از آنچه تصور میکنیم صبور و بخشنده هستند. او میگوید: آنها میخواهند شما در سخنرانی موفق باشید، اما هرچه بیشتر عجله داشته باشید، بیشتر آنها را ناامید میکنید. اگر فقط یک لحظه سکوت کنید و نفس عمیقی بکشید، آنها منتظر شما خواهند ماند و این اتفاق شگفتانگیزی است.
سینک معتقد است که صحبت کردن به صورت خیلی آهسته روی صحنه غیرممکن است. “این باورنکردنی است که بتوانید روی صحنه بایستید و آنقدر آهسته صحبت کنید که بین هر یک از کلمات شما چند ثانیه وجود داشته باشد. و مردم… همچنان… تمام … کلمات … شما… را… گوش دهند. واقعا جواب میدهد.
۵٫ توجه خود را به افراد نادان ندهید
در هر سخنرانی معمولا افرادی هستند که به نوعی دست به سینه نشستهاند و سر خود را به علامت منفی تکان میدهند. افرادی هستند که صندلی خود را ترک میکنند و …. توجهی به این افراد منفی نداشته باشید. تمرکز خود را به کسانی بدهید که حامیان شما هستند، افرادی که به وضوح درگیر هستند و از ارائه شما لذت میبرند که سر خود را به نشانه تاکید و مثبت تکان میدهند. اگر به جای شناسایی افراد منفی افرادی را که با شما موافق و مثبت هستند پیدا کنید مطمئنا با اعتماد به نفس بالا، آرام و مطمئنتر ادامه خواهید داد.
۶٫ عصبی بودن را به هیجان تبدیل کنید
سینک این ترفند را از تماشای مسابقات المپیک یاد گرفته است. چند سال پیش او متوجه شد که خبرنگاران مصاحبه با ورزشکاران المپیک قبل و بعد از رقابت زمانی که از ورزشکاران میپرسیدند: ” آیا نگران هستید؟” آنها جواب میدادند؛ “نه هیجان زنده هستم.” ورزشکاران در واقع نشانه عصبی و نگرانی بودن خود را چون عرق دستان، ضربان بالای قلب و تحت فشار بودن را درک کرده و به عنوان عوارض جانبی شور و هیجان تفسیر میکردند.
وقتی که شما نیز روی صحنه بروید، احتمالا همین موارد را خواهید داشت. در این زمان است که سینک میگوید باید با صدای بلند به خودتان بگویید ، “عصبی نیستم ، هیجان زده ام!”
سینک میگوید: وقتی این کار را کردید، واقعا تاثیر معجزه آسایی در تغییر نگرش به آنچه میخواهید انجام دهید مشاهده میکنید.

۷٫ وقتی سخنرانی تمام شد از مخاطبین تشکر کنید
تشویق مخاطبین هدیهای گرانبها است و زمانی که هدیهای دریافت کردید، بهتر است که نشان دهید چقدر از بابت آن از متشکر و قدردان هستید. به همین دلیل است سینک همیشه سخنرانیهای خود را با این کلمه ساده اما قدرتمند تمام میکند: “متشکرم.”
“آنها وقت خود را به شما دادند، و تشویقتان میکنند.” سینک میگوید. “این یک هدیه است، و شما باید سپاسگزار باشید.”
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.