راههای غلبه بر خستگی تصمیم گیری

تصمیمات در زندگی هر فردی چه کوچک و یا بزرگ وجود دارند. به نوعی میتوان گفت هر فردی از صبح تا شب وقتی میخوابد به صوت متوسط تا ۳۵۰۰۰ تصمیم را با خود میگیرد. این تصمیمات از لباس پوشیدن، چه غذایی خوردن تا تصمیمات بزرگ را در بر میگیرد. این تصمیمات همچنین قادر هستند با گذشت زمان باعث موفقیت و رشد شخصی ما شده یا نه باعث شکست ما شوند. مورد مهمی که به این مقاله مرتبط است زمان و انرژی مصرفی برای هر تصمیم است. با صرف این زمان و انرژی برای تصمیمهای مختلف شما ممکن است قدرت اراده خود را از دست دهید.
خستگی تصمیمگیری چیست؟ چگونه بر آن مقابله کنیم؟
در حین تصمیم گرفتن که اشاره شد زمان و انرژی صرف میشود. بنابراین، ما ممکن است دچار خستگی شویم و نتوانیم تصمیمات را به درستی بگیریم، پس به ناچار راهی را برای حل مسائل خود بر میگزینیم که میتواند بسیار به ضرر باشد. این که ما تصمیمات خود را به عقب انداخته و یا به صورت صحیح راهی را انتخاب نکنیم. این را خستگی تصمیمگیری مینامند و بیشتر در افراد دارای استرس و اضطراب به خاطر عوض کردن تصمیمهای مختلف و گرفتن بسیاری از آنها اتفاق میافتد. که در ادامه ما میخواهیم این موارد را بهتر با هم بررسی و راههایی را برای مقابله آن بیان کنیم.
خستگی تصمیم گیری: تا به حال حتما به ورزش کردن پرداختهاید. در این زمانها وقتی تمرین شما تمام میشود کاملا خسته شده و ماهیچههای شما از خستگی رنج میکشند طوری که نای هیچ کاری را ندارید. حال این مفهوم را برای ذهن خود به کار ببرید. شما زمانی تصمیمهای زیاد را میگیرید قدرت و توانایی کافی را برای انتخابهای خوب نخواهید داشت.

۱٫ تصمیمات کمتری بگیرید
بهترین راه برای کاهش خستگی در تصمیم گیری، کاهش تعداد تصمیماتی است که باید در یک روز معین بگیرید. به دنبال راههایی برای ساده سازی انتخابهای خود باشید. با استفاده از لیستها در طول روز از تصمیم گیری تصادفی خودداری کنید. لیست کارهای انجام شده و خرید به شما کمک می کند تا از تصمیم گیری در مورد خرید ، کارهای شخصی، کارهای اداری و … کمک کند. شما بهتر است برای اینکه به موفقیت برسید و تصمیمات درستی را بگیرید کمتر به موارد غیر ضروری فکر کنید و برایتان چندان مهم نباشد برای مثال؛ کمتر در مورد اینکه چه رنگ لباسی را بپوشید فکر کنید و دهها انتخاب را تعویض نکنید. در عوض بیشتر تمرکز خود را روی موارد مهم بگذارید.
۲٫ تصمیمات خود را پخش و واگذار کنید
شما خواهید توانست تصمیمات خود را واگذار کنید. با دادن مسئولیت تصمیمگیری به افراد دیگر ، تعداد تصمیمات موجود در لیست و ذهن خود را کاهش دهید. مسئولیتهای خود را در محیط خانواده، کار و جاهای دیگر در نظر بگیرید. آیا تعهداتی وجود دارد که بتوانید این تصمیمات را به شخص دیگری واگذار کنید؟ یعنی شما باید اطمینان داشته باشید فرد مورد نظر از عهده انجام گرفتن تصمیم به بهترین نحو بر میآید.
مدیران می توانند برخی از تصمیمات را به کارمندان واگذار کنند. والدین می توانند موارد خاصی را به فرزندان واگذار کنند. مواقعی وجود دارد که می توانیم به دوستان و خانواده واگذار کنید و … این گونه هم از خستگی تصمیمگیری رها شده و هم به بهترین شکل تصمیمات گرفته شده و شما از استرس کمتری برخوردار خواهید بود.

۳٫ روشی برای تصمیم گیری داشته باشید.
در اینجا منظور این است که بهترین روش را با توجه به خلاقیت و تفکر خود برای بهترین بازده پیدا کنید. برای اینکار میتوانید از اثر زیگارنیک که در روانشناسی مشهور است استفاده کنید. یعنی شما زمانی احساس کردید خسته شده و کنترل از دستتان خارج میشود تمرکز خود را از روی اراده برداشته و بر روی لحظهها قرار دهید. زیرا اگر شما به صورت پی در پی کارهای مشابهی را انجام دهید در حین شروع کار بعدی رنج کمتری خواهید دید.
یا میتوانید از یک روش ماتریس تصمیم گیری استفاده کنید. یعنی شما با توجه به داشتن راهها و تصمیمهای مختلف، بهترین گزینه را که دارای وزن بالایی است با تجزیه و تحلیل به دست آورید و انجام دهید.
۴٫ در هنگام صبح تصمیمات بزرگی را بگیرید
محققان دریافتهاند که زمان روز بر قضاوت و توانایی ما در بهترین تصمیمگیری تأثیر می گذارد. یعنی هر فردی در زمانی از روز دارای انرژی و انگیزه بیشتری میباشد. پس، بهتر است تصمیمات بزرگ را به این زمانها بیاندازیم. به نوعی بهترین زمان صبحها وقتی از خواب بیدار میشویم، میباشد. پس بهتر است برای جلوگیری از خستگی تصمیم گیری در هنگام صبح تصمیمات بزرگی را بگیریم. این مورد میتواند یکی از مهمترین نکات برای صبح موفق باشد.

۵٫ گزینه های خود را محدود کنید.
اگر شما در حین انتخاب خود را زیاد تحت فشار قرار دهید باعث خستگی تصمیم گیری میشوید. برای مثال؛ در حین خرید برای انتخاب چند گزینه دارید و میخواهید با بهترین گزینه بهترین معامله را انجام دهید. بنابراین، مداوم تصمیمات را در ذهن عوض میکنید و همین شما را دچار خستگی تصمیمگیری میکند. بهتر است گزینههای خود را تا حدممکن محدود و کم کنید تا بهتر بتوانید انتخاب کنید و مداوم تصمیمات را عوض نکنید.
۶٫ مهلتهای زمانی را برای تصمیمگیری مشخص کنید
خستگی در تصمیمگیری اغلب در اواخر یک پروژه پیچیده و سخت رخ میدهد که در طول هفتهها، ماهها و یا سالها بر روی آن کار کردهاید. در پایان پروژه، ممکن است تصمیمات آخرین دقیقهای که تا به حال شما آنها را به تعویق انداختهاید، وجود داشته باشد. در این زمانها افراد شروع به تصمیمگیری سریع و انتخابهای بد میکنند زیرا طول و شدت پروژه آنها را فرسوده کرده است. بهتر است زود تصمیم نگیرید و به تنظیم زمانی خاصی بپردازید تا در آن موقع بهترین تصمیم را بگیرید.

۷٫ چرت بعد ظهر
هیچ چیزی نمیتوان جای چرت بعد از ظهر را برای داشتن مغزی فعال بگیرد. زیرا مغز در حین استراحت یعنی همان چرت زدن اتصالهای بین عصبی را رها کرده و جای کافی برای دادههای جدید به وجود میآید. شما نیز میتوانید برای جلوگیری از خستگی تصمیم گیری در بعد از ظهرها جرت کوتاهی را بزنید تا بتونید بهتر تصمیمات خود را بگیرید.
امیدوارم موارد بالا توسط آکادمی کاریزما توانسته باشد شما را در پیدا کردن راهی برای مقابله برای خستگی تصمیمگیری کمک کند. شما میتوانید این کار را به سادهترین روش با استفاده از استراحت به دست آورید و بهتر است جمعهها را نیز استراحت کنید و به کار نپردازید تا کار و زندگی با هم قاطی نشود. همچنین هیچ وقت تصمیمات ناگهانی را برای کارهای خود نگیرید و مهمتر از همه تغذیه متناسب را فراموش نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.