کلماتی که باعث گفتگوی حرفهای شما میشود

در طول روز برای گفتگو کردن در موارد مختلف کلمات بسیاری را استفاده میکنیم که خواه متوجه باشیم یا نه اصالت و حقیقتمان را شکل میدهد. اینکه چه کلماتی را برای ساخت جمله و گفتگو استفاده کنیم بسیار مهم بوده و تاثیر بسزایی را در اطرافیانمان خواهد گذاشت. استفاده از کلمات باید به صورت حرفهای و دقیق باشد و این برای مذاکرات شما فرقی ندارد که در فروشگاه سر کوچه باشید یا نه در جلسهای مهم که میتواند بر دنیا تاثیرگذار باشد. پس باید در حین سخن گفتن تفکر داشته باشید و نگذارید عجله باعث از بین بردن رابطه شما شود.
چگونه گفتگوی خود را جذاب و دلنشین کنیم؟
افراد با توجه به شرایط و فردی که در حال گفتگو با او هستند به صورت ذاتی از انواع کلمات استفاده میکنند که با هم متفاوت میباشند. اما، باز بدون توجه به شرایط و موقعیت قدرت خود را حفظ میکنند. بنابراین با توجه به تاثیر زیاد کلمات بهتر است در دفعات بعدی هر گاه قصد مذاکره داشتید چه در مورد حقوق باشد و یا خرید از فروشگاه، کلماتی را که در ادامه آماده کردهایم استفاده کنید تا به ارتقا دادن مهارت گفتاری و فن بیان خود کمک کرده و طعم قدرت کلمات را بچشید.

۱٫ “چون”
“چون”مجرایی است که شما برای توضیح انگیزههای خود در هر عنصر درخواستی استفاده میکنید. رابرت سیالدینی در کتاب “نفوذ” برای اینکه عملکرد “چون” را توضیح دهد آن را ترکیبی از “درخواست + دلیل” توصیف می کند و ثابت میکند که این ترکیب باعث افزایش چشمگیر احتمال پذیرش درخواست شما خواهد شد.
به قدرت این کلمه (چون) با توجه به پژوهش زیر توجه کنید. در این آزمایش از افراد خواستند تا در صورتی که میتوانند بدون دریافت نوبت به صف وارد شوند. با توجه به نتیجههای دریافتی افرادی که از کلمه “چون” استفاده میکردند، احتمال بیشتری را برای ورود به صف بدون نوبت داشتند. مثلا: آنها به جای استفاده از جمله “آیا میتوانم در جلوی شما وارد صف شوم” از این جمله استفاده میکردند ” آیا میتوانم در جلوی شما وارد صف شوم، چون دیرم شده است” نتیجه این آزمایش مشخص میکند که کلمه “چون” در شرایطی که دلیل مضحک هم برای درخواست بیان دارند از همان تاثیر برخوردار است. به نظر کلمه “چون” در شنونده چیزی را بیدار میکند که باعث قبول کردن درخواست شما به راحتی میشود.
۲٫ ” متشکرم”
همین کلمه کوچک یعنی “متشکرم” خواهد توانست بسیار سریع و کامل قدردانی شما را به کوتاهترین شکل ممکن بیان کند. پس اگر در مذاکرات بتوانید این کلمه را در همان اول جمله جایگزاری کنید باعث میشود حس خوبی را به شنونده منتقل کنید. شمایی که از این جمله استفاده میکنید در ذهن شنونده تصویر فردی با شخصیت و قدرشناس را خواهید داشت. پس این افراد میتوانند تمایل بهتر و بیشتری را برای قبول کردن پیشنهادات و کمک به شما داشته باشند. یکی از ویژگیهای سخنران بزرگ همین است که در اول و پایان سخنرانی و ملاقات از جملاتی چون ” از زمانی که در اختیار من قرار دادید متشکرم” استفاده میکنند.
۳٫ “شما”
حتما دیدهاید افراد زیادی هستند که درخواستهای خود را به گونهای مطرح میکنند که انگار تمامی منافعش متوجه خودشان است. این افراد زمانی درخواستی دارند از جملاتی چون “من این را میخواهم ، زیرا من به آن نیاز دارم” استفاده میکنند که نشان از انگیزه شخصی یا دلیل منطقی از درخواست است. بهتر نیست، در عوض سعی کنید مکالمه را از نظر شخصی که با او صحبت میکنید نگاه کنید.
درخواست شما چگونه روی آنها تاثیر خواهد گذاشت؟ به عنوان مثال،”من فکر میکنم اگر این کار را انجام دهید، شاهد افزایش فروش خواهید بود” شنونده شما را به مرکز گفتگو میکشاند، و این باعث ایجاد تعامل مثبتتر میشود.

۴٫ “اگر”
“اگر” دارای تن قدرت است و به شما این امکان را میدهد تا با کاوش در نتایج فرضی، وضعیتی را به اساسیترین شرایط تجزیه و تحلیل کنید. با توجه به این روش تا زمانی که تحقیقات خود را مورد بررسی قرار دهید (یا حداقل از طریق طوفان های مغزی) به آن میزان در موقعیت خوبی قرار خواهید گرفت. به عنوان مثال، در نظر بگیرید: “اگر با گزینه A برویم، افزایش در هزینه و بهرهوری خواهیم داشت و اگر با گزینه B پیش برویم، همه چیز به همین شکل باقی خواهد ماند.”
۵٫ “میتوان”
اینکه از کلمه “میتوان” استفاده کرد نشانه بر باز بودن مسیر و قطعی نبودن نتیجه است. برخلاف کلمات “نه” یا “هرگز” که از اشتباهات رایج در مذاکره است این کلمه گفتگو را مثبت نگه میدارد و بیشتر به شما امکان میدهد نتایج آینده فرضی خود را مورد بررسی قرار دهید. کلمه “میتوان” به ویژه هنگامی که شریک مکالمه شما دارای استدلال یا درخواستی باشد مفید است. مثلا؛ “من میتوانم کار بیشتری قبول کنم، به شرطی که در مورد تحویل آن آزادی بیشتری داشته باشم”
۶٫ “ما”
مانند کلمه “شما” ،”ما” باعث خواهد شد گفتگو تنها به خواستههای شخصی شما تمرکز نداشته باشد. با بیان این کلمه در ابتدا به عنوان فردی با احساسات محوری کمتر و برعکس مردمدار و نوع دوست نشان داده میشوید. در دومین درجه، این پیام را دارد که به همراه مخاطب در یک تیم هستید و هر منفعتی برای شما به او نیز متعلق خواهد بود.

۷٫ “باهم”
کلمه “باهم” نیز از بسیاری جهتها به مانند کلمه “ما” کار میکند. در این کلمه اگر توجه کنید مواردی چون حس آشنایی و همکاری نهفته است. “باهم” در جملات باعث روان کردن و هضم درخواست برای طرف مقابل میباشد. این کلمه تلاشهای پیشین شما را تکمیل میکند. هر چه را تا به حال انجام دادهاید تا درخواست شما (و آیندهی احتمالی ) به نظر میرسد که یک فرصت متقابل است که در اینجا به شما کمک میکند.
۸٫ ” درحقیقت”
کلمه “در حقیقت” میتواند طرف مقابل شما را برای مسئلهای ترغیب کند. این کلمه بسیار مفید است و در گفتگو ها تاثیر خوبی دارد. در این مورد هشداری جدی وجود دارد، حقایقی که شما در حین گفتگو به آنها اشاره میکنید باید واقعیت داشته و از صحت کامل برخوردار باشد و شواهد تجربی یا پژوهشهای میدانی صحت آنها را تایید کنند. با این وجود، استفاده از ” درحقیقت” بیشتر در گفتگو به شما کمک میکند تا موقعیت خود را تقویت کنید و زاویهای قانع کنندهتر جهت گفتگو و سخنرانی بهتر داشته باشید.
۹٫ “قابل بحث” (باز)
زمانی که در گفتگویی هستید ممکن است با تمامی موارد گفته توسط فرد مقابل موافق نباشید و هر درخواستی را که دارد قبول نکنید. در این مواقع اگر شما کلماتی چون “نه” یا “هرگز” را برای قبول نداشتن استفاده کنید بار منفی به مذاکره اضافه خواهید کرد. با این حال هیچ منفعتی حاصلتان نمیشود. در این مواقع بهتر است از کلماتی دیگر چون “قابل بحث” استفاده کنید تا بگویید مسئله باز است و برای رسیدن به توافق نهایی باید مذاکرات بیشتری انجام دهیم.

۱۰٫ “خواهد شد”
کلمه “خواهد شد” قدرتمند و برای استفاده در جملات مناسب و شما و طرف مقابل گفتگو را به زمان آینده خواهد برد. این مورد به طرف مقابل شما اطمینان میدهد که در پایان مذاکره چه خواهد شد. بیان اینکه شما با انجام این مذاکره قرار است چه کاری بکنید در ذهن مخاطب تصویری شفاف ایجاد میکند و به آن اندازه میزان احتمال عدم تفاهم را کاهش میدهد.
این ده کلمه جادویی نیستند و همچنین در سطح کنترل ذهن شنوندگان بدون تاثیر هستند. اما، با استفاده از این کلمات در بستر مناسب، آنها به شما کمک میکنند که در را برای مذاکره معنی دار و متقابل باز کنید. با استفاده از این کلمات شما فردی باهوش، قابل انعطاف و متقاعد کننده شده و این معنی را میدهد که در زمان طرح درخواستهایتان تاثیرگذارتر خواهید بود. البته باید در نظر داشته باشید که استفاده از زبان بدن در برقراری ارتباط با این کلمات میتوانند مکمل خوبی باشد و به صورت شگفتانگیز تاثیرگذار در طرف مقابل تاثیر بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.