کار آفرینی ، ۷ گام ضروری تا راه اندازی یک کار آفرینی موفق
کار آفرینی می تواند بسیار مفید و ساده باشد به شرطی که به درستی و در مسیر مناسب گام برداریم. هر کسی می تواند کار آفرین باشد، چه سرمایه دار باشید چه نباشید فرق چندانی ندارد. اکنون اصول کار آفرینی بیش از گذشته توسط شرکت های خصوصی، بهتر شناخته شده اند. با تدبیر فردا همراه باشید 🙂
کار آفرینی ، ۷ گام تا راه اندازی
هر روز که بیشتر می گذرد به تعدادی افرادی که پی می برند امنیت شغلی به تنهایی دیگر ملاک مناسب و کافی یک شغل ایده آل نیست افزوده می شود. به همین نسبت نیز افراد بسیاری به فکر راه اندازی کسب و کار خود هستند.
امروزه مردم بیشتر ترجیح می دهند با خود اشتغالی به کسب و درآمد بپردازند تا اینکه به استخدام شرکت های دولتی و خصوصی مشغول باشند. استخدام در شرکت این مزیت بزرگ را دارد که شما تقریبا از امنیت شغلی خوبی برخوردار هستید و حقوق و مزایای خاص خود را به موقع در دریافت می کنید.
البته در حالت ایده آل این گونه است. بسیاری از شرکت ها با نوسانات بازار و … چندان خوش قول نیستند. اما اگر شما کسب خود را داشته باشید دیگر نمی تواندی منتظر باشید کسی پیدا شود که حقوق ماهیانه به شما بدهد.
در عوض اگر به کسب و کار خود ایمان داشته باشید و هوشمندانه اقدام به راه اندازی کسب و کار کرده بشید می توانید نرخ پیشرفت قابل ملاحظه و بسیار بالاتری رادر کار خود نسبت به استخدام در شرکت ها تجربه کنید.
البته همان طور که گفتیم به شرطی که اصولی و هوشمندانه عمل کنید. وگرنه چه بسا کسب و کار های نوپایی که در همان ابتدای کار خاموش شدند و تبدیل شدند به خاطره تلخ و البته تجربه برای آیندگان …
در ادامه سعی می کنیم با ارائه ۷ گام مهم شما را در راه اندازی کسب و کار جدید تان و یک کار آفرینی موفق یاری کنیم.
۱- کار آفرینی ، یعنی راه اندازی کسب و کار دلخواه شما
اگر شما شغل فعلی خود را از دست داده اید و یا به دنبال شغل بهتری هستید، ممکن است ایده کار آفرینی به ذهن تان خطور کند. این بسیار خوب است که این ایده را پیگیری کنید ولی پیش از هر چیز بهتر است کمی در این باره آموزش ببینید یا اینکه با شخص با تجریه ای مشورت کنید.
قطعا راه اندازی یک کسب و کار سخت تر از پیدا کردن شغل جدید است. بنابراین باید در تصمیم خود برای کارآفرینی مطمئن باشید در غیر این صورت یافتن شغلی مناسب بسیار کم هزینه تر است.
اگر تصمیم شما کار آفرینی باشد حتما ذهن تان به ابزار ها و روش هایی که برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق هست مشغول می شود. در این مورد هیچ کس نمی تواند به شما کمک کند و راه کار مناسبی ارائه دهد مگر مشتریان شما!
و البته همه این ها را باید جهت دهی کنید. جهت دهی به سمتی که شما علاقه دارید. شما باید برای کاری که می خواهید خود متولی آن باشید مشتاق باشید.
در نتیجه بر اساس کسب و کار و حرفه خود قدم در راه بگذارید و مخاصطبان و مشتریان خود را بشناسید.
۲- چه نوع کسب و کاری؟!
کارآفرینی تان قرار است چگونه باشد؟! مستقل یا شراکتی؟ خدماتی یا تولیدی؟ خرده فروشی یا …
ده ها نوع کار آفرینی وجود دارد و هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. واقعیت این است که فرق چندانی ندارد، مهم این است که کوچک فکر نکنید و هر لحظه به فکر افزایش بهره وری و بزرگ کردن کسب و کار باشید.
۳- در مورد ایده ها تحقیق کنید
اگر می خواهید کار آفرین شوید مهم ترین چیزی که باید همواره به یاد داشته باشید این است که کار آفرینی مسابقه دادن نیست!
ایده های بزرگی در سر شما هستند از جمله به عنوان مثال تولید محصولی خاص برای اولین بار، اما دست نگه دارید ایده های بزرگ برای کسب و کار های نوپا و مخصوصاً کوچک خیلی کارگر نیست و می تواند شکست به همراه داشته باشد.
برای همین بهتر است در مورد ایده های تان بیشتر تحقیق کنید و همه جوانب را به خوبی ارزیابی کنید.
۴- پلن کار آفرینی داشته باشید
در همین فضای مجازی ده ها نوع پلن کار آفرینی وجود دارد و بسیاری از فواید آن گفته شده است به همین منظور هیچ بهانه ای برای تعلل در طرح نویسی کسب و کار خود پیش از شروع باقی نمی ماند.
ممکن است بگویید که چون به صورت مستقل دارید کار می کنید و تنها هستید پس نیازی به پلن کاری ندارید. اما مطمئن باشید که طرح نویسی پیش از شروع کار باعث می شود که شما به گره های بحرانی کارتان در آینده پی ببرید و از همین الان پیش از شروع هر کاری با فکر پیش بروید.
برای شروع پلن نویسی پیش از هر چیز به سوالات زیر پاسخ دهید:
هدف شما از کار آفرینی چیست؟
مخاطبان و مشتریان من چه کسانی هستند؟
خدمات یا محصولات من چه مشکلاتی را حل می کنند؟
چه کسانی رقیبان من هستند و اینکه محصولات یا خدمات من چه مزیتی نسبت به آن ها دارد؟
قیمت، جایگاه، بازار فروش و پشتیبانی محصولات یا خدمات من چگونه خواهد بود؟
وضعیت بودجه و درآمد زایی من طی چند سال اولیه چگونه خواهد بود؟
۵- ساختار مناسب کار آفرینی برگزینید
از تمام تصمیماتی که صاحب ایده کسب و کار نوپا می گیرد، تنها تعداد اندکی از آن ها واقعا اجرایی می شوند. در نتیجه این نحوه تصمیم گیری شما به عنوان مدیر کار آفرین بسیار اهمیت دارد.
اینجا است که بهره گیری از ساختار مناسب برای پیشبرد طرح های کلی کار آفرینی مهم می شود. به عنوان مثال تصمیم گیری برای تبدیل شدن به یک شرکت خصوصی مدرن یا یک شرکت معمولی سنتی و اینکه برنامه برای پرداخت هزینه ها اساسی مثل مالیات چگونه باشد مهم است.
۶- تیم خود را بسازید
تیم مدیریتی خود را از بین بهترین کارمندان جمع کنید. در حالی که تیم مدیریتی شما متشکل از کارمندان فعلی شرکت هستند، بهتر است به عنوان مشاور از افرادی خارج از شکرت نیز یاری بگیرید.
۷- ثبت رویداد ها و روند کاری
از همان ابتدا شروع کسب و کار خود به نوشتن و ثبت انواع کار هایی که انجام می دهید و جلساتی که بر گذار می کنید بپردازید. از دسته بندی درست و بایگانی دستاورد های خود غافل نباشید. مطمئن باشید روزی مجبور می شوید به گذشته برگردید و از دستاورد های خود استفاده کنید.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.