چگونه پر حرفی را درمان کنیم؟

آیا همیشه نیاز به صحبت کردن دارید؟ شاید متوجه شده باشید که در برخی از مواقع افراد هنگام صحبت کردن با شما اذیت میشوند. یا به نظر میرسد علاقه خود را تا آخر صحبت کردن با شما در میانه از دست میدهند. صحبت کردن نیز همانند بسیاری از موارد در ارتباطات اجتماعی باید به خوبی تنظیم شود. همانطور که کم حرفی میتواند مضر باشد پر حرفی نیز این چنین است و باید طریقه مکالمه را به خوبی بدانید و تنظیم کنید. قبل از صحبت کردن، حتما فکر کنید و تشخیص دهید که در این زمان سکوت بهتر است یا نه شروع کردن به صحبت بهتر است. برای اینکه بتوانید هنگام حضور در جمعها مفید باشید باید خوب گوش دادن و صحبت کردن با فکر را یاد بگیرید. از دوستان و خانواده خود برای این موضوع راهنمایی بخواهید و یاد بگیرید که چگونه رفتار پرحرفی خود را با هر موقعیتی که در آن هستید تطبیق دهید.
کنترل کردن صحبتهایی که میزنیم
طرز صحیح صحبت کردن با افراد را جهت داشتن سخنرانی بهتر و ایجاد روابط اجتماعی یاد بگیرید. این مشکل برای حل شدن به چند نکته و مورد ساده نیاز دارد و اصلا جای هیچ نگرانی نیست. شما خواهید توانست با افزایش خودآگاهی، شنونده خوبی بودن و کمک خواستن به بهترین فرد ممکن برای صحبت کردن تبدیل شوید. به صورتی که افراد دوست داشته باشند تا آخر مراسمات با شما صحبت و همراه باشند. پس برای اینکه بدانیم چگونه پر حرفی را درمان کنیم؟ در ادامه این مطلب همراه باشید.

۱٫ دلایل پر حرفی خود را ارزیابی کنید
شاید دوست داشته باشید در مورد خود صحبت کنید، درحالی که اصلا متوجه نیستید که این باعث آزار دیگران میشود. ممکن است شما از آن دسته افرادی باشید که دوست دارد با پر حرفی به نوعی سکوت را بشکند و این به نوعی دست خودتان نباشد. چرا که در سکوت احساس تندی و عصبی بودن دارید. همچنین، برخی نیز به خاطر تخلیه عصبانیت و نگرانی پرحرفی میکنند.
- جستجو کنید و علت پر حرفی خود را بیابید.
- ارزیابی کنید که آیا موقعیتها یا افرادی خاص وجود دارند که باعث صحبت بیشتر شما میشوند. شاید شما از چیزی یا شخصی هیجان زده و عصبانی میشوید!
- وقتی موقعیتها و افرادی که باعث پر حرفی شما میشوند را پیدا کردید، میتوانید شروع به کنترل بهتر رفتار خود کنید.
- سعی کنید به کمک مشاورههای مختلف روانشناسی الگوی رفتاری را پیدا و بهتر خود را بشناسید.
۲٫ در هنگام صحبت کردن واکنش افراد را ببینید
در بسیاری از مواقع زمانی که پر حرفی میکنید اصلا متوجه نیستید و به این تفکر هستید که دارای سخنرانی شگفتانگیز هستید. در این زمان، اطرافیان اذیت میشوند و بعد از آن در آخر وقتی آنها رفتارشان با شما تغییر میکند متوجه شده و بخاطر رفتارتان عذر خواهی میکنید. به مواردی بیاندیشید که صحبت کردن شما را به روش دیگران میکند. برای مدتی از خود بخواهید زمانی که به جمعی برای مکالمه وارد میشوید از این چیزها آگاه باشید. در طول زمان، این مورد به چیزی تبدیل میشود که به طور طبیعی توجه شما را جلب میکند تا آگاه باشید که باید حرف زدن را در کنترل داشته باشید. (یا حداقل به سمت یک موضوع متفاوت بروید). اگر موارد زیر را دیدید بدانید که صحبتهایتان آزار دهنده است.
- شخص توجه نمیکند و با فرد دیگری صحبت نمیکند.
- فرد بی حوصله و بی علاقه به نظر میرسد.
- شخص پریشان است و حواس خود را پرت میکند، مانند نگاه کردن به گوشی همراه ، لپ تاپ و …
- خیلی سریع صحبت میکنید، و به نظر نمیرسد آنها روی آنچه می گویید تمرکز داشته باشند.
۳٫ بیش از حد از خود صحبت نکنید
شاید اینکه در مورد خود صحبت کنید برایتان سرگرم کننده و جالب باشد، ولی، برای دیگران این چنین نخواهد بود. از ارتباط دادن هر چیزی که به شما و زندگیتان ختم میشود تا حد ممکن خودداری کنید. افراد علاقه چندانی به این ندارند که شما در سفر چه کردید و خوردید. به دنبال روشهایی باشید که منجر به برقراری ارتباط بین شما و افراد شود.
- گفتگو همانند یک خیابان دو طرفه است. بیاموزید که سرعت خود را کم کنید و به طرف مقابل هم فرصت دهید تا صحبت کنند.
- به افراد اجازه صحبت کردن بدهید و برای آن اشتیاق نشان دهید. به تنهایی صحبت کردن نشانه از خودخواه بودن شما است و این واقعیت دارد. شما برای جلوگیری از این کار میتوانید از دیگران سوال کنید تا آنها به مصاحبه دعوت شوند.

۴٫ قبل از صحبت کردن فکر کنید
ممکن است احساس کنید که باید هر آنچه را به ذهن میآید بگویید. یک قدم عقب بردارید و آنچه را که میخواهید بگویید پردازش کنید. قبل از اینکه بخواهید چیزی بگویید عجله نداشته باشید و به نوعی آن را در دهان خود بپزید و بعد بیرون دهید، تا بعد از گفته شدن پشیمانی نداشته باشید.
- هنگامی که قصد صحبت کردن دارید ابتدا تفکر کنید تا بدانید که هیچ کم و کسری در جملات نیست.یا نه بیش از حد چیزی برای گفتن ندارید که فرد اذیت شود. همین موارد است که باعث جلب توجه مخاطبان در سخنرانی و داشتن صحبتهای دلنشین برای افراد خواهد شد.
- اگر احساس می کنید مردم با آنچه می گویند یا مردم را به سخنان مداوم خود تحریک می کنند و یا آنها را تحریک می کنند ، به یاد داشته باشید که به مغز گوش دهید و به سخنان خود بیاندیشید. اجازه ندهید انرژی بی قرار شما را به عهده بگیرد و برای شما صحبت کند.
- اگر قصد شما فقط گفتن حرفهایتان است و اذیت شدن دیگران برایتان اهمیتی ندارد به خودتان توجه داشته باشید و به خاطر از دست ندادن کل انرژی که دارید کمی سکوت داشته باشید.
۵٫ سوال کنید و به صحبت دیگران علاقه نشان دهید
به جای گفتگو بیش از حد در مورد خود، از دیگران در مورد خودشان سوال کنید تا علاقه خود را به آنچه دیگران برای گفتن دارند نشان دهند. برای جلوگیری از صحبت کردن بیش از حد، یادگیری مهارت گوش دادن موثر بسیار مهم است. بیاد داشته باشید که از اشتباهات رایج در مذاکره و گفتگوها همین مورد است. بدانید این گفتگو و مکالمه فقط در مورد شما نیست و مربوط به همه افراد حاضر است.
- اگر در مورد روز پیش روی خود صحبت میکنید، از شخصی دیگر نیز در مورد روز خود یا کاری که انجام داده اند سوال کنید تا بتواند وارد بحث شود و چند دقیقه صحبت کنند.
- به این فکر کنید که شما در حال سخنرانی و صحبت کردن هستید که برخی مشغول تلفن خود هستند. یقینا از این کار خشنود نخواهید شد. پس با شرکت دادن دیگر افراد برای صحبت حواس خود را بر آنها متمرکز کنید تا بدانند برایشان مهم هستید.
- درباره هر چیزی چون موارد خانوادگی، علایق، سرگرمیها، فیلمهای مورد علاقه، ورزش، موسیقی یا موضوعات دیگری که میتواند به شما در شناخت فرد کمک کند از آنها سوال کنید و بهتر آشنا شوید. بنابراین در دفعات بعدی اگر هم را دیدید راحتتر وارد بحث میشوید و همین باعث میشود از پر حرفی نجات پیدا کنید.
۶٫ دیگران را ترغیب کنید تا صحبتی داشته باشند
بیایید بگوییم شما شخصی پر حرف در یک گروه هستید. اگر دیگر افراد ساکت باشند و حرفی برای گفتن نداشته باشند، مسلما شما بدلیل ویژگی پر حرفی بیشتر صحبت خواهید کرد. پس، به جای پر حرفی کاری کنید که دیگران نیز ترغیب به صحبت کردن شوند و در بحث شرکت داشته باشند.
- درک کنید که بعضی از افراد خجالتی هستند و حس کمی برای گفتگو و حرف زدن دارند.
- به آنها احساس رضایت دهید و به آنچه میگویند علاقه نشان دهید. میتوانید از موارد مختلف برای گفتن استفاده کنید: “درباره این چی فکر میکنی؟” یا “من دوست دارم نظرتو بدونم.”
- اگر در گروهی هستید که افراد یکدیگر را نمیشناسند یا با هم احساس راحتی نمیکنند، تلاش کنید مورد مشترک و جالبی را برای دخالت دادن آنها در بحث پیدا کنید.
- هر چه به صحبتهای افراد علاقه نشان دهید صحبتهای شما هم برای آنها شیرین و دلنشینتر خواهد بود.

۷٫ از دوستان و خانواده خود در مورد پر حرف بودن پشتیبانی بخواهید
پر حرفی خود را قبول داشته باشید و آنچه افراد در موردش به شما میگویند گوش دهید. این افراد ممکن است روشهای مفیدی را برای درمان پر حرفی و یا تغییر رفتار به شما بدهند. از اطرافیان و دوستان خود کمک بخواهید که در زمان پرحرفی چه مواردی دارید. پاسخگویی افراد به شما کمک میکند تا سریعتر به هدف خود برسید.
- از یک دوست یا عضو خانواده قابل اعتماد خود در مورد مشکل مشابه پر حرفی سوال کنید تا بدانید چگونه و با چه روشی آن را کنترل کردهاند.
۸٫ کمک خواستن از مشاور
اگر پر حرفی شما به کار یا زندگی اجتماعیتان آسیب میرساند بهتر است نزد مشاور رفته و کمک بخواهید.
- با کمک گرفتن از مشاور در مورد پرحرفی خود صحبت کرده و مهارت ارتباطی خود را بهبود بخشید.
- با مشاور در مورد چگونگی ایجاد مرزهای ارتباطی و نحوه حفظ کردن احترام خود و دیگران بحث کنید. یک مشاور خوب خواهد توانست بی طرفانه راجع به این وضعیت شما را یاری کند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.