چگونه رایج ترین سوالات مصاحبه را پاسخ دهیم

بعد از تجربهها و مهارتهای کافی به همراه دانش و تحصیلات شما برای پیدا کردن شغل باید به آزمونهای مختلفی در شرکتها و سازمانها بپردازید. اما بعد از آزمون و یکی از مهمترینهای قبولی برای استخدام در کار مصاحبه میباشد. به صورتی که شما باید به متخصصینی به صورت حضوری و یا حتی از راه دور با استفاده از تلفن، تلویزیون و انواع پیام رسانها گزینش شوید و به برخی از سوالات جواب درست دهید. اما جدا از داشتن استرس و ترس در کنار اضطراب شما باید دانش فراوانی را از انواع مختلف داشته باشید تا بتونید با جواب دادن به قبولی دست پیدا کنید و شغل مورد نظر را بدست آورید.
چگونه جواب دادن به سوالات در مصاحبه
اگر دقیقاً بدانید که یک مدیر استخدام در مصاحبه شغلی چه سوالاتی از شما خواهد پرسید، بسیار عالی می شود. اما، متاسفانه ما و حتی کس دیگری هم نمیتواند ذهنها را بخوانیم پس به شما بهترین انتخاب ممکن را میدهیم. این انتخاب یک لیست از پرسش و پاسخ های شایع در مصاحبه می باشد.
توجه داشته باشید که توصیه میکنیم بر روی سوالها و جوابهایی که میدهید کنترل داشته باشید و سوالهایی که از شما پرسیده میشوند را با تمرکز و به راحتی جواب دهید. شما باید آنچه را که لازم است انجام دهید تا نشان دهید فرد مورد نظر و متناسب برای استخدام می باشید. پس در ادامه لیستی را که آمده شده توسط کاریزما می باشد به عنوان راهنمایی برای آشنایی برای سوالات در نظر بگیرید.

۱٫ اولین سوال مصاحبه، درباره خودتان بگویید.
مطمئنا این سوال در تمامی مصاحبه کاری میباشد، و با توجه به ساده بودن میتواند عرق شما در بیاورد. شما باید بتوانید به صورت عالی مصاحبه کننده را تحت تاثیر قرار دهید که برای کار مناسب هستید و تنها برای آرامش خودتان نباشد.
شما نمی توانید از این سوال به عنوان دعوتنامه ای جهت تعریف زندگی نامه خود استفاده کنید. می توانید از این سوال به عنوان بهترین سانش جهت تبلیغ نزد مصاحبه کننده استفاده کنید تا به او بگویید برای این کار مناسب هستید.
شما باید از فرمول ساده حال، گذشته ، آینده برای این سوال استفاده کنید. پس از حال حاضر شروع کنید که در کجا مشغول به کار هستید و سپس در مورد گذشته خود بگویید که چه مهارتهایی را کسب کردهاید و به چه موفقیتهایی در زندگی و کسب و کار دست پیدا کردهاید. در نهایت با آینده سوال را به پایان برسانید که شما واقعا برای این فرصت خاص هیجان زده می شوید.
فقط توجه داشته باشید در طول پاسخ دادن تمرکز بر تجربیات و مهارتهایی که برای مدیر استخدام مهم می باشد فراموش نشود. استراحت کنید و به راحتی و بدون استرس حرف خود را بزنید زیرا مصاحبه کننده قبلا رزومه شما را دیده است.
۲٫ دومین سوال مصاحبه، چطور در مورد این موقعیت شنیدید؟
این هم همانند برخی از سوالات در مصاحبه ممکن است ساده و بدون ضرر دیده شود. این سوال میتواند یک فرصت عالی برای برجسته کردن و نشان دادن شور و اشتیاقتان برای شرکت باشد. و همچنین، میتواند به شرکت کمک کند تا بداند کدام یک از روش های آنها موثر واقع شده است که یک فرد واجد شرایط را به سمت خود بکشاند.
به عنوان مثال، اگر شما از طریق یک دوست و یا یک تماس تلفنی با ان آشنا شدهاید، نام دوست را حذف کنید و در مورد آن به فرد مصاحبه کننده بگویید. چون هیچ کس دوست ندارد شما به خاطر یک دوست ( پارتی بازی) در شرکت آنها کار کنید.
اگر از طریق یک رویداد یا مقاله موقعیت را پیدا کردهاید، و یا حتی اگر آن را از طریق یک صفحه کار تصادفی پیدا کردید، به طور خاص آن را به اشتراک گذاشته و به صورت صحیح به آنها بگویید.

۳٫ سومین سوال مصاحبه، درباره شرکت چه می دانید؟
هر کسی می تواند صفحه “درباره” شرکت را بخواند بنابراین، هنگامی که مصاحبه گران از این سوالها می پرسند، لزوما سعی در تعیین این دارند که بدانند آیا شما مأموریت را درک می کنید، آنها می خواهند بدانند که آیا شما درباره آن اهمیت می دهید. با یک خط شروع کنید که نشان می دهد اهداف شرکت را درک می کنید، با استفاده از کلمات کلیدی و عبارات کلیدی وب سایت، شروع کنید. اما بعد از آن شخصیت خود را تغییر دهید. به عنوان مثال بگویید: “من شخصا به این ماموریت کشیده شده ام زیرا …” یا “من واقعا به این رویکرد اعتقاد دارم چون …” و یک نمونه شخصی یا مثالی برای درک بهتر بیان کنید.
۴٫ چهارمین سوال مصاحبه، چرا می خواهید این کار را انتخاب کنید.
باز هم، شرکتها میخواهند افرادی را استخدام کنند که به این شغل اشتیاق و علاقه دارند. بنابراین شما باید پاسخ خوبی در مورد اینکه چرا شما موقعیت را می خواهید، داشته باشید. (و اگر شما این کار را نکنید، احتمالا باید در جاهای دیگر وارد عمل شوید.) دو عامل کلیدی که نقش بزرگی را برای شما ایفا میکنند را مشخص کنید (به عنوان مثال، “من عاشق پشتیبانی مشتری هستم چون رضایت و ارتباط با مردم را که از طریق حل مشکلات بدست آید را دوست دارم ) سپس بگویید که چرا شما شرکت را دوست دارید (مثلا” من همیشه علاقه زیادی به آموزش و پرورش داشتن و فکر می کنم بچهها میتوانند انرژی مثبتی را به انسان برسانند “)

۵٫ پنجمین سوال مصاحبه، چرا باید شما را استخدام کنیم؟
این سوال از مصاحبه میتواند شما را به یک قدم جلوتر برساند. این سوال اصلا ترسناک نیست و میتواند حتی به عنوان شانسی برای شما باشد. تا بتونید مهارتهای خودتان را به مدیر استخدام بگویید و خودتان را استخدام کنید. کار شما در اینجا رسیدن به یک پاسخ است که سه چیز را پوشش میدهد: اینکه شما نه تنها میتوانید کار را انجام دهید، میتوانید نتایج خوبی ارائه دهید، که شما واقعاً با تیم و فرهنگ مناسب خواهید بود، و اینکه شما استخدام بهتری نسبت به دیگر کاندیداها خواهید بود.
۶٫ ششمین سوال مصاحبه، مهمترین نقاط قوت شما چیست؟
هنگام پاسخ به این سوال، توصیه میشود که دقیق باشید (نقاط قوت و مهارتهای خودتان را بگویید نه آنهایی را که فکر می کنید مصاحبه کننده دوست دارد بشنود). این موارد باید به صورت خاص باشند (به عنوان مثال، به جای “مهارت های مردم”، “ارتباط متقاعد کننده” یا “ساخت رابطه” را انتخاب کنید). سپس، با مثالی از این که چگونه این ویژگیها را در یک محیط حرفهای نشان دادهاید، پیگیری کنید.

۷٫ هفتمین سوال مصاحبه، به نظر شما نقاط ضعف شما چیست؟
چیزی که مصاحبهکننده واقعاً برای این سوال در نظر دارد ،این است که خودآگاهی و صداقت شما را اندازهگیری کند. بنابراین، نمی توانید مهلتی برای فرار داشته باشید و به طور کلی گزینه ای نیست و بهتر است صادق باشید. اما نه هیچ گزینه ای! شما کامل هستید. با فکر کردن به چیزی که با آن مبارزه می کنید، تعادل ایجاد کنید، اما بهتر است بگویید که در حل تلاش می کنید تا آنها را بهبود بخشید. به عنوان مثال، شاید شما هرگز در سخنرانی عمومی قوی نبودید، اما اخیرا داوطلب شدهاید که جلسات را برگزار کنید تا به شما در برقراری ارتباط با افراد بیشتری کمک کند.
امیدوامر این موارد شما را در مصاحبه ای موفقیت امیز کمک کند. فقط فراموش نکنید که با اعتماد به نفش بالا استرس و تنش را کاهش دهید و به بهترینها در ذهن خود فکر کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.