چگونه بیشتر صحبت و کمتر خجالتی باشیم

کمرویی به معنای کیفیت پایین و مشکلی بسیار بزرگ نیست. کمرویی ممکن است باعث شود کمتر صحبت کنید و در میان جمعها و افراد ناآشنا احساس ناراحتی داشته باشید. اما، تنها با انجام اقداماتی کوچک برای داشتن اعتماد به نفس بالا و اطمینان به خود خواهید توانست با افراد جدید صحبت و به مکالمات گروهی بپیوندید. خجالتی بودن نباید مانع شما برای دوستی و یک زندگی اجتماعی خوب شود. اجتماعی شدن بیشتر به زمان نیاز دارد. شما باید آرام آرام ترس و افکار منفی خود را برطرف کنید و برای تمرین مهارتهای اجتماعی از منطقه راحتی خود خارج شوید.
چگونه در جمع خجالتی نباشیم؟
افراد زیادی وجود دارند که در حین حرف زدن چنان مهارت دارند و بدون رودرواستی و خجالت کشیدن حرفهایشان را به زبان میآورند که انگار ستاره و انسان مشهوری در سخنرانی هستند. اما برعکس برخی بسیار درونگرا و خجالتی هستند که حرف زدن از آپولو کردن برایشان سختتر است. در بسیاری از مواقع واقعا کم حرفی یک ویژگی عالی است و میتواند حتی به نفع شما باشد. ولی در بسیاری از موارد اجتماعی شما باید بتوانید با حرف زدن و بیان کردن اهداف خود ارتباطاتی را داشته باشید. برای همین در ادامه مواردی را اماده کردهایم تا بتوانید با استفاده و تمرین بدانید چگونه کم حرفی و خجالتی بودن را در خود برطرف کنید.

۱٫ برخی از عبارات را برای شروع مکالمه در نظر داشته باشید
شروع مکالمه با شخصی که نمیشناسید میتواند کمی مشکل باشد. ولی، اگر آمادگی خود را از قبل با عباراتی در نظر داشته باشید، احساس نگرانی کمتری خواهید داشت. پس قبل از اینکه به جمعی بروید و یا نه به سخنرانیهای مراجعه کنید ابتدا با در نظر گرفتن برخی از عبارات آنها را در ذهن خود مرور و تمرین کنید. این مورد یکی از نکات مهم جهت داشتن سخنرانی بهتر و صحبت در جمعهای بوده که نمیشناسید.
- اگر به مهمانی رفتید،خواهید توانست بگویید، “غذا واقعا خوب است. آیا شما فلان غذا را امتحان کردهاید؟ ” یا “به چه دلیل این انتخاب رو داشتید؟”
- میتوانید تعریف کنید “لباست خیلی قشنگ و دوست داشتنیه، از کجا گرفتیش؟”
- اگر جایی رفتید که با مردم آنجا ارتباط مشترک دارید، درباره آنچه مشترک هستید صحبت کنید و سپس یک سوال بپرسید. به عنوان مثال؛ بگویید”من بازیهای ویدیویی را دوست دارم ، بازی مورد علاقه شما چیست؟”
۲٫ آنچه را که قرار است بگویید تمرین کنید
آنچه را که می خواهید بگویید را یادداشت کنید و در جلوی آینه با صدای بلند با خود تمرین کنید. این کار به شما کمک میکند تا در مکالمه جملات طبیعیتر بر زبان بیاید. این را هم بدانید که حتی اگر شما تمرین هم داشته باشید، ممکن است مکالمه دقیقا به همان روشی که شما برنامهریزی کردهاید پیش نرود ، اما باز اشکالی ندارد.
- بعد از انجام تمرینات زمانی که در مکالمه واقعی قرار گرفتید، میتوانید بر اساس تجربه خود تنظیماتی را در جملات برای بیان انجام دهید.
- تمرین شما باید مخصوص چالشی باشد که پیش رو دارید. اگر به دانشگاه میروید، مکالمات تمرینی شما ممکن است روی مطالعه، گرفتن یادداشت یا یک پروژه یا آزمون آینده تمرکز داشته باشد. اگر میخواهید به مهمانی بروید، مکالمه تمرین شما ممکن است بر سرگرمی، ارائه تعریف دیگران و غذا در مهمانی تمرکز داشته باشد.
۳٫ تمرکزتان را بر فرد مقابل داشته باشید
از آنجا که انسان خجالتی هستید احتمالا هنگام تعامل با دیگران بیشتر به فکر تمرکز بر خودتان هستید. ممکن است نگران این باشید که افراد دیگر شما را چگونه درک میکنند، یا بعد حرفهایش باید چه چیزهایی بگویید. به جای فکر کردن در مورد خود و احساسی که دارید ، به آنچه آنها میگویند یا آنچه در اطراف شما اتفاق میافتد، تمرکز داشته باشید. این موارد واقعا از ویژگیهای سخنرانان بزرگ است و همین میتواند شما را نه تنها از کم حرفی در بیاورد، بله صحبتهای موفقیت آمیزی برای تاثیر گذاشتن داشته باشید.
- در کنار تمرینات بالا باید حتما تمرین گوش دادن را نیز داشته باشید تا بر صحبتهای افراد تمرکز کنید. تماس چشمی برقرار کنید و هر چند وقت یکبار سر خود را برای نشان دادن تاکید تکان داده و به شخص لبخند بزنید.
- همچنین میتوانید در طول مکالمه عباراتی را چون “بله”، “اوهوم” یا “هممممم” را بیان کنید.
- رفتار، لحن، زبان، حالات صورت و نحوه ارتباط آنها را مشاهده کنید. از همدلی استفاده کنید تا سعی کنید آنچه را که در موردش صحبت میکنند با تصور کردن خود جای آنها تجربه کنید. انجام این کار همچنین به شما کمک میکند تا در مکالمه حضور بیشتری داشته باشید و توانایی پاسخگویی مناسب را داشته باشید.

۴٫ تعامل کوتاه داشته باشید
با برقراری تعاملهای کوتاه با افراد مهارتهای خود را برای صحبت کردن تقویت کنید. انجام اقدامات کوچک باعث افزایش اعتماد به نفس در تواناییهای شما میشود. از آنجا که فعل و انفعالات در تعاملات کوتاه کمتر است، اگر به علت نداشتن مهارت مشکلی هم پیش بیاید چندان مهم نیست.
- به فرد غریبه در خیابان لبخند بزنید.
- مکالمهای را با پیشخدمت، فروشنده، پستچی و… داشته باشید.
- اگر میدانید فردی لایق تعریف کردن است آن را انجام دهید.
- از کسی سوال غیررسمی بپرسید. اگر در حال پرداخت وجه برای خریداهای خود در فروشگاه هستید میتوانید بپرسدید “واقعا امروز سرتان شلوغ بود؟”
۵٫ وقایع روزانه را مطالعه کنید
در رویدادهای جاری مانند اخبار، ورزش، سرگرمی و تلویزیون به روز باشید. این امر به شما کمک میکند تا بتوانید در هر مکالمهای که خودتان را پیدا کردید حرفی برای گفتن داشته باشید. در مورد همه موضوعات نیازی به دانش عمیق ندارید، فقط کافی است که بتوانید نظر بدهید.
- چند وب سایت خبری یا فرهنگی را انتخاب کنید که با دنبال کردن به صورت روزانه بتوانید بروز بمانید.
- همچنین میتوانید روزانه یک بار روزنامه را بخوانید یا اخبار تماشا کنید تا بروز بمانید.
۶٫ از زبان بدن استفاده کنید
تماس چشمی خوبی برقرار کرده و صاف بایستید. تاثیر زبان بدن بر اعتماد به نفس بسیار شگفتانگیز است و به شما در صحبتی راحت کمک میکند. صدایتان را به گونهای رسا داشته باشید( نه خیلی بلند و نه خیلی آرام) تا افراد به راحتی آن را بشنوند. خیلی سریع حرف نزنید و با لحنی دوستانه و علاقهمند به آشنایی صحبت کنید. صدای خود را طوری تنظیم کنید که شخص بتواند شما را بشنود، خیلی سریع حرف نزنید و با لحنی دوستانه و برون گرا صحبت کنید. این نکات کوچک میتواند به دیگران کمک کند تا شما را بهتر درک کنند. همچنین میتواند به شما احساس موفقیت را بدهید تا بدانید در جمع دیده و شنیده شدید.

۷٫ حوزه پیشرفت را انتخاب کنید
ممکن است در شرایطی خاص خجالتی باشید و در شرایطی دیگر احساس راحتتری داشته باشید. حوزهای را انتخاب کنید که مایل به پیشرفت در آن هستید. آیا میخواهید در محل کار بیشتر صحبت کنید؟ آیا میخواهید با افراد جدید صحبت کنید؟ آیا در مکالمات گروهی کم میآورید؟
- به عنوان مثال؛ اگر سعی دارید بیشتر کم حرفی محل کار را بهبود دهید، ممکن است هدفتان این باشد که نظر خود را در یک جلسه بیان کنید یا هر روز با دو تن از همکاران خود صحبت کوچکی داشته باشید.
۸٫ الگوهای تفکر منفی را شناسایی کنید
الگوهای فکری زیادی وجود دارد که قادر هستند شما را در محیطهای اجتماعی خجالتی و ناراحت کننده کنند. اگرچه این افکار منطقی نیستند، اما میتوانند احساس ناامنی و عدم اعتماد به نفس را در شما ایجاد کنند. افکار منفی و اشتباهات رایج که باید در مذاکره از آنها دوری کنید میتوانند به صورت زیر باشند:
- شما انسان عجیب غریب و غیرقابل تصوری هستید.
- افراد دائما در حال قضاوتت هستند.
- اگر اشتباه کنی مردم ترکت میکنند.
- تو همان تعریف شدهای هستی که دیگران در ذهن خود دارند.
- اینکه ترکت کنند بدترین اتفاقی است که ممکن برات بیافتد.
- نظراتی که داری اصلا مهم نیست.
۹٫ در فعالیتهای گروهی شرکت کنید
سعی کنید در فعالیتهای گروهی شرکت کنید تا در کنار افرادی باشید که علایق مشترکی با شما دارند. علایق مشترک کاملا خودکار بین شما و آنها ارتباط برقرار میکند. بنابراین، دیگر نیازی به نگرانی در مورد صحبت کردن با آنها نخواهد بود.
- همچنین دعوت از دوستانتان را برای رفتن به مکانهای مختلف بپذیرید. اصلا به اینکه علاقهای به این دعوت ندارید توجه نداشته باشید و آن را قبول کنید. هنگامی که به مکان دعوت شده بروید، ممکن است متوجه شوید که در واقع اوقات خوبی را سپری میکنید.
- فعالیت های گروهی که قادر به امتحان هستید شامل انجمن مدرسه، تیمهای ورزشی یا فعالیتهای داوطلبانه در جامعه است.

۱۰٫ قبل از هر کسی به مراسم برسید
ممکن است برایتان وسوسه انگیز باشد که دیر به مراسم برسید تا خود را در میان جمعیت به نوعی گم کنید. این کار واقعا به ضرر شما خواهد بود. قبل از هر کسی و زود در محل حضور پیدا کنید تا بتوانید زمان کافی را برای سازگاری خود در محیط اطراف داشته باشید. اگر شخصی را که میزبان این رویداد است میشناسید، از او سوال کنید آیا به کمک نیاز دارد یا خیر؟ اگر کاری را برای انجام داشته باشید مطمئنا احساس راحتی بیشتری را خواهید داشت.
- تا زمانی که جمعیت حضور پیدا کند شما با محیط سازگار و احساس راحتی پیدا کردید.
- به عنوان مثال، اگر مهمانی از ساعت ۷ عصر آغاز میشود، ساعت ۶:۴۵ بعد از ظهر در آنجا حضور پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.