نکاتی قدرتمند برای بهبود مهارتهای سخنرانی افراد خجالتی

آیا شما فردی درونگرا و خجالتی هستید؟ اگر این چنین است پس به احتمال زیاد از روزی که بخواهید جلوی مخاطبان بایستید ترس دارید. این در حالی است که شما حتی از فکر کردن به آن احساس ترس پیدا میکنید، چه برسد به اینکه واقعا آن را انجام دهید. اما، اگر میخواهید در کار خود پیشرفت داشته باشید برای یک الی دو بار هم که شده باید جلوی مخاطبان ایستاده و با غلبه بر ترس در سخنرانی با آنها سخن بگویید. بنابراین برای آشنایی بهتر با این موضوع و اینکه بدانید چه مواردی را رعایت کنید این موضوع را آماده کردهایم تا استفاده کنید.
با غلبه بر خجالتی بودن سخنرانی شگفت انگیز داشته باشیم
باید ترس خود را از بین برده و به این موضوع توجه کنید که چگونه میتوانید سخنرانی شگفتانگیز را به روشی موثر ارائه دهید. ممکن است نتوانید باب میل تمامی افراد باشید و انتظار آنها را برآورده کنید. ولی، نکته مهم تلاش شما است که انجام میدهید. بله، درست است که فردی خجالتی و کمرو هستید و قرار گرفتن مقابل افراد باعث اذیت شما میشود. اما، با رعایت کردن برخی نکات حتی ممکن است خودتان از صحبت کردن لذت ببرید و چیزهایی را یاد بگیرید که قادر نخواهید بود از تجربیات دیگر دریافت کنید.
به عنوان یک صاحب کسب و کار، شما سفیر برند خود هستید و اگر میخواهید موفق باشید، باید حداقل یک الی دو بار پشت تریبون بایستید. اما اگر شما درونگرا هستید، حتی فکر صحبت کردن با گروهی از افراد باعث میشود تمایل به پنهان کردن داشته باشید. چه کاری باید انجام دهید تا به خجالتی بودن خود غلبه کنید؟ در حقیقت، افرادی که که در جمع بدون استرس و بسیار رسا سخنرانی میکنند، خارق العاده نیستند. آنها فقط به سختی کار میکنند و میدانند چگونه در باره موفقیتهای کسب شده خود صحبت کنند. کاری که شما هم قادر به انجامش هشتید. در ادامه ۱۰ نکته کلیدی در مورد سخنرانی افراد خجالتی و درونگرا وجود دارد تا بتوانید با استفاده از آنها عملکرد خود را بهبود بخشید.

۱٫ آماده سازی مهمترین مورد است
زمانی را به آماده کردن متن سخنرانی اختصاص دهید و با استفاده از داستان در سخنرانی، مثالها، و دیگر موارد چون عکس و پاورپوینت محیطی الهام بخش و انرژی دار را برای شنوندگان ایجاد کنید. به سخنرانیهای خوب از بزرگان نگاه کنید تا بتوانید با استفاده از آن تجربه بالایی کسب کنید. در صورت امکان شما میتوانید با دیدن متن سخنرانی این افراد، با اجرای بهتر آشنا شوید. زمانی که متن سخنرانی خود را آماده کردید زمان تمرین میرسد تا با صدای بلند بخوانید و تا زمان روان و راحت شدن دست بر ندارید.
۲٫ تاکید خود را بر نکات مثبت داشته باشید
شما باید نقاط قوت و ضعف خود را به عنوان یک سخنران شناسایی کنید. سعی نکنید خود را تغییر دهید یا به چیزی تبدیل شوید که نیستید. تمرکز خود را بر کارهایی داشته باشید که در آن موفقتر هستید. شما در طنز خوب هستید، در داستان گفتن خوب هستید یا در توضیح ایدههای پیچیده و … در هر کدام خوب هستید آن را انجام دهید.
۳٫ روی مخاطبان خود سرمایه گذاری کنید
به آنچه مخاطبان شما میخواهند بشنوند فکر کنید. آنها حل کدام مشکل خود را ترجیح میدهند؟ چه انتظاری از شما دارند؟ آنچه را که میخواهند و نیاز دارند به آنها بدهید. مخاطب شما باید دلیلی برای گوش دادن داشته باشد. یکی از نکات قدرتمند برای سخنرانی به یاد ماندنی این است که، در سخنان آغازین خود سعی کنید روی مواردی تمرکز کنید که برای مخاطب جذاب باشد با این کار مخاطب می فهمد قرار است به چه مواردی گوش دهد تا چه اطلاعاتی کسب کند.

۴٫ با شخصیت خود روی صحنه ارتباط برقرار کنید
مهم این نیست که چگونه فکری دارید. باید بدانید ایراد سخنرانی همانند اجرای نمایش است. چنانچه بر این تفکر هستید که در حین اجرا فاصلهای با خود واقعی دارید آن را بی اهمیت دانسته و سعی بر این داشته باشید تا ارتباطی مابین شخصیت روی صحنه داشته باشید. در این فرآیند، ممکن است بخشی از برون گرای خود را کشف کنید. همان نیمی که تا به حال قادر به تجربه آن نبودید. تمام این موارد باعث داشتن حس آزادی و هیجان در شما میشود.
۵٫ با محیط راحت باشید
قبل از وقوع رویداد بهتر است از مکان سخنرانی بازدید و آن را بررسی کنید. این کار باعث میشود هنگام رسیدن روز سخنرانی احساس راحتی و امنیت بیشتری داشته و از استرس در سخنرانی خود بکاهید. پیشنهاد دیگر این است که برای چند نفر از دوستان یا اعضای خانواده خود که باعث دلگرمی و تشویق شما میشوند دعوتنامه بفرستید تا در مراسم حضور داشته باشند. شاید در حین برگزاری مراسم آنقدر در سخنرانی خود درگیر شوید که حتی متوجه حضور آنها نشوید، ولی به هر حال باعث دلگرمی و کاهش استرس در شما خواهد شد.
۶٫ به ظاهر خود توجه کنید
مطمئن باشید که در روز سخنرانی از تقویت کننده اعتماد به نفس کلیدی غافل نشوید. این مورد چیزی نیست جز نحوه لباس پوشیدن شما. زمانی که چهره زیبا با لباس شیک و عالی بر تن دارید دارای احساس خوبی خواهید بود. این مورد واقعا حس متفاوتی در شما آشکار میکند که در سخنرانی تاثیر گذار خواهد بود. اگر مراسم شما به گونهای است که امکان پوشیدن لباس اسپورت را دارید این کار را بکنید. زیرا، بر تن داشتن لباس غیر رسمی دارای احساس راحتی و جذابیت بیشتری میشود. مخاطبان در ابتدا فقط بر اساس ظاهر شما را قضاوت میکنند، بنابراین سعی کنید لباس خود را به روشی بپوشانید که پیامهای مورد نظر را منتقل کند.

۷٫ با لبخند شروع کنید.
با توجه به تحقیقات انجام شده، لبخند زدن چه واقعی و یا به صورت مصنوعی موجب داشتن حس خوب و شادی میشود. به همین دلیل، بهترین کار شروع سخنرانی با لبخند است. شما با لبخند زدن ممکن است موجب شوید مخاطبان نیز خوشحال و خندان شوند تا احساس آرامش، اعتماد به نفس و ارتباط برقرار کنید.
۸٫ با یک داستان شروع کنید.
داستان سرایی روشی عالی برای پیشبرد سخنرانی است. داستان گفتن در سخنرانی نه تنها توانایی به اوج رساندن جذابیت را دارد، بلکه باعث جلب توجه مخاطبان در سخنرانی و روحیه بهتر میشود. این را به یاد داشته باشید که، در کنترل گرفتن احساسات سنگ بنای موفقیت در سخنرانی است. اگر بتوانید احساست مخاطب را برانگیزید، آنها به موضوع علاقه نشان خواهند داد. همچنین داستان سرایی در سخنرانی به داشتن رابطه نزدیک با مخاطب و انتقال تجربیات روشی عالی است.
۹٫ بگذارید دیگران هم صحبت کنند
در حین سخنرانی از سوالهایی استفاده کنید تا بتوانید به ارتباط با شنوندهها بپردازید. سوال پرسیدن باعث میشود مخاطبین فعال باشند و ارتباطی دو طرفه ایجاد کنید تا اضطراب و استرس را کاهش دهید. در صورت داشتن زمان کافی بهترین کار آماده کردن سناریوی مخاطب محور است تا هدف خود را روشنتر بیان کنید.

۱۰٫ زمانی را برای استراحت تنظیم کنید
سخنرانی به ویژه در افراد درونگرا باعث گرفتن انرژی زیادی میشود. بنابراین، یکی از مهمترین نکات سخنرانی برای افراد درونگرا این است که مطمئن باشند زمانی را قبل و بعد سخنرانی برای استراحت در نظر گرفتند. از این رو امکان شارژ مجدد و دریافت انرژی را دارند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.