قوی و انعطاف پذیر بودن در زندگی و مقابله با مسائل – بخش ۱
چگونه در زندگی و در مقابله با مسائل قوی و انعطاف پذیر باشیم
قوی و انعطاف پذیر ، دو صفتی که بسیار مهم و تاثیر گذار بر کیفیت زندگی ما هستند.
زندگی به هر اندازه که به پیش می رود خواسته یا نا خواسته انسان با مسائل و چالش های جدید رو به رو می شود. برخی از این چالش ها ممکن است مربوط به شغل ما باشد و به نوعی به آن ها عادت کرده باشیم و برخی دیگر از چالش ها ممکن است ناخواسته و غیر منتظره باشند.
در هر صورت باید به هر نحوی از پس مشکلات بر آییم و به زندگی ادامه دهیم و البته همین طور هم است.
تنها موضوعی که باقی می ماند و اهمیت دارد نحوه برخورد و نوع رفتار ما با مسائل زندگی است. قطعا اگر آمادگی لازم برای مقابله با چالش های مختلف زندگی را داشته باشیم نه تنها پس از مدتی از پای در نخواهیم آمد بلکه با کوله باری از تجربه به آینده ای بهتر و زندگی پربارتری قدم خواهیم گذاشت.
در این مقاله قصد داریم ۶ نکته معرفی کنیم که به قوی و انعطاف پذیر بودن شما در زندگی کمک شایانی می کند. در ابتدا اجازه دهید کمی درباره انعطاف پذیری صحبت کنیم و به تعریف مشخصی برسیم.
در تعریف می توان گفت که انعطاف پذیری به آداپته شدن یا همان وفق پذیری و سازگاری و همچنین واکنش مثبت نشان دادن به هنگام مواجه با مسائل و استرس های ناشی از آن گفته می شود و حتی بد اقبالی ها و بد شانسی های روزمره نیز می تواند انعطاف پذیری هر کسی را به چالش بکشد.
مشکلات ممکن است طولانی مدت باشند، مانند رهایی یافتن از دام اعتیاد و مبارزه با آن یا جبران ورشکستگی و بدهی های مالی و بسیاری موارد دیگر و یا ممکن است مشکلات دوره ای و کوتاه مدت باشند، مانند شکست در رابطه ای عاطفی و یا گذراندن دوره درمان و نقاحت بیماری ها.
نکته ای که وجود دارد این است که حتی در کوچکترین مسائل هم نیاز به انعطاف پذیری هست و اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم، نحوه انعطاف پذیری و پاسخ گویی شما به مشکلات می تواند زندگی شما را تغییر دهد.
انعطاف پذیری در بخورد با چالش های زندگی یک مهارت به حساب می آید که به صورت اکتسابی باید بدان دست یافت. این مهارت ذاتی نیست و باید از همان دوران کودکی و به مرور زمان به افراد آموزش داده شود که چگونه با مسائل مختلف زندگی روبرو شوند.
اکنون پس از بیان مقدمه، می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که چگونه در زندگی و در مقابله با مسائل قوی و انعطاف پذیر باشیم؟
برای پاسخ به این پرسش ۶ نکته کلیدی وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
۱- اجازه دهید هر از گاهی احساس شکست به شما دست دهد!
انعطاف پذیری واقعی هرگز به این معنا نیست که دلسرد نشوید. زندگی همیشه فراز و نشیب دارد، گاهی بر قله های پیشرفت و ترقی حرکت می کنیم و گاهی مجبوریم از فرودست های بد اقبالی و شکست عبور کنیم، اگر شما هیچ زمانی پذیرای شکست نباشید و طعم شکست را نچشید، هیچ گاه نمی توانید خود را برای چالش های بزرگتر آماده کنید و زندگی شما رو به یکنواخت شدن می گذارد.
در حقیقت این چالش ها هستند که زندگی را برای ما تازه و تازه تر می کنند. با وجود این که مسایل و مشکلات دردساز هستند ولی اگر بتوانیم قوی و انعطاف پذیر برخورد کنیم نه تنها در انتها سر افراز خواهیم بود بلکه مشکلات را تبدیل به فرصت هایی برای پیشرفت خود کرده ایم.
بنابراین منظور از انعطاف پذیری این نیست که قدرت سرپوش گذاشتن روی شکست ها و مشکلات داشته باشیم و به قولی حذف صورت مسئله کار درستی نیست، بلکه انعطاف پذیری بدین معنی است که ما توانایی حل مسائل را داشته باشیم و از مشکلات و چالش ها فرصت سازی کنیم.
به طور خلاصه، این مهم نیست که شما در کوتاه مدت احساس شکست و دلسردی داشته باشید، همین که بپذیرید در فلان مسئله راه را اشتباه رفتید و قوی نبودید این می تواند انگیزه باشد تا شما دوباره از نو تلاش کنید و این بار چندین برابر قوی تر و انعطاف پذیر تر با مسئله روبرو شوید.
۲- شما تنها کسی هستید که می توانید سرنوشت خود را بسازید
البته شاید با خودتان بگویید که بیشمار عامل در تعیین سرنوشت یک انسان می توانند تاثیر گذار باشند. از عوامل طبیعی گرفته تا دیگر عوامل انسانی مانند وضعیت خانوادگی و معشیتی و یا حتی در سطح کلان تر سیاست فرهنگی اقتصادی دولت ها و کشور ها و …
ولی نکته مهم اینجاست که شما چه اندازه قوی و انعطاف پذیر هستید!
زمانی هست که شما به میل خود وارد چالشی می شوید و هدف مشخصی دارید و یا اینکه دست کم می توانید پیش بینی کنید این راهی که در آن قدم گذاشتید ممکن است یک سری مسائل را برای شما به وجود بیاورد.
در چنین حالتی قطعا شما برای رویارویی با مسائل آمادگی نسبی خواهید داشت. اما ممکن است گاهی اوقات حوادث غیر منتظره ای نظم زندگی شما را تغییر دهد و چالش های ناخواسته و پیش بینی نشده ای پیش روی شما قرار دهد.
در چنین وضعیتی همه چیز بستگی به توانایی شما در کنترل وضعیت و آموخته های گذشته شما برای مقابله با مشکلات جدید دارد.
همان طور که گفتیم انعطاف پذیری امری اکتسابی است و به مرور زمان و با یادگیری بیشتر و تجربه اندوزی می توانید قوی و انعطاف پذیر تر از سد مشکلات بگذرید.
با توجه به مباحث مطرح شده، عامل اصلی و تاثیر گذار بر سرنوشت شما، خود شما هستید. هر اندازه خود را بیشتر به چالش بکشید و از شکست نهراسید، به انسان منعطف تری تبدیل می شوید که حتی در شرایط بحرانی می توانید با حفظ آرامش در اندک زمان به ارائه راه حل هایی کارآمد بپردازید و نگذارید سرنوشت شما رقم بخورد بلکه خودتان سرنوشت خود را تعیین می کنید.
در مقاله بعدی ۴ نکته دیگر را معرفی خواهیم کرد.
چگونه در زندگی و در مقابله با مسائل قوی و انعطاف پذیر باشیم (بخش دوم)
منابع مورد استفاده
منبع : تدبیر فردا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.