شبکه های اجتماعی و اساس استفاده از آن ها در کسب و کار
شبکه های اجتماعی ، فیس بوک، تلگرام، اینستاگرا، توییتر و … تصور سایت فروشگاهی یا سایت معرفی شرکت و خدمات بدون وجود شبکه های اجتماعی نا امید کننده است چه برسد به زمانی که واقعا چنین باشد. امروزه هر سایتی که به درستی در مسیر درآمد زایی و معرفی کسب و کار گام برداشته حتما و دست کم از چندین شبکه اجتماعی محبوب برای پیش برد اهداف خودش استفاده می کند.
شبکه های اجتماعی هر روز در زندگی ما انسان ها بیشتر نفوذ می کنند و بهه گونه ای جای خودشان را باز کرده اند که احساس می کنیم زندگی بدون گشت زدن در کانال ها و پیج های شبکه های اجتماعی و یا چک کردن اعلان ها، بی معنی و همراه با کمبود خواهد بود.
با تدبیر فردا همراه باشید 🙂
شبکه های اجتماعی و اساس استفاده از آن ها
شبکه های اجتماعی، سرویس های اینترنتی هستند که با استفاده از آن ها می توان با دیگران تعامل آنلاین داشت و علاوه بر تعامل صرف می توان اقدام به اشتراک رویداد ها و دیگر دیتا های روزمه پرداخت که برآیند همه این امکانات به عنوان توانایی برقراری ارتباط و تعامل با دیگر اشخاص با کمک اینترنت شناخته می شود.
با این تعریف به راحتی می توان به وجود شانس های فراوانی در زمینه معرفی و بازاریابی محصولات و خدمات یک شرکت پی برد. شبکه های اجتماعی از چند روش زیر به ما در راستای تعالی ایده های اقتصادی مان کمک می کنند:
- افزایش قدرت و شناخت برند و محصولات
- بر قراری ارتباط مستقیم با مشتریان
- بهتر فیدبک گرفتن در مورد محصولا و خدمات
- جذب مشتریان جدید
- بر قراری ارتباط موثر تر با مشتریان
مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی
مطمئنا نیازی نیست که در مرود مزایای انواع شبکه های اجتماعی، به تفصیل بحث کنیم. اما نکته ای که وجود دارد این است که برخی از ویژگی های این شبکه ها دارای حائز اهمیت خاصی هستند. از جمله به شش ویژگی زیر توجه کنید:
- دسترسی گسترده به مخاطبین – شبکه های اجتماعی، امکان دسترسی شما به مشتریان و مخاطبین را در سرتاسر جهان فراهم می کنند.
- توانایی دسته بندی های محلی و گسترده مشتریان – تقریبا تمامی شبکه های اجتماعی، به شمااین امکان را می دهند که مشتریان خود را برای ارزیابی بهتر از مکان های مختلف جذب کنید.
- رایگان بودن – تقریبا تمامی شبکه های اجتماعی شناخته شده فرآیند ها و امکانات رایگان ارائه می دهند.
- شخصی و سفارشی سازی بالا
- سریع – سرعت زیاد انتقال و ارائه مطالب به مخاطبین
- کارکرد آسان – بریا کار با شیکه های اجتماعی نیازی به داشتن تخصص خاصی نیست و تقریبا همه به سادگی می توانند از امکانات در دسترس بهره گیرند.
خطرات و ریسک های ناشی از شبکه های اجتماعی
البته که هر تکونولوژی به همراه تمام محسنات خود ضرر هایی را نیز می تواند به بار نشاند، به این چند نکته توجه کنید:
- اتلاف وقت و سرمایه: اگر برنامه ریزی و پلن درست برای استفاده از شبکه های اجتماعی نداشته باشید نتیجه جز اتلاف وقت و در نتیجه سرمایه نخواهد داشت، به هر حال هر چه باشد وقت شما حکم سرمایه دارد و به کار گیری آن در جهت درست می تواندسود دهی فراوانی داشته باشد.
- گسترش سریع اطلاعات نا درست: فقط کافی است کارمندان شما هنگام بروز رسانی صفحات اجتماعی شما به درستی مطلب را درک نکرده باشند در نتیجه ممکن است اطلاعات ناقص و حتی نادرست به مخاطبان ارائه دهند.
- مسائل قانونی: اگر کمی بی دقتی کنید ممکن است قانون به راحتی گریبان گیر شما شود. رعایت کردن حق مالکیت معنوی یا همان کپی رایت در شبکه های اجتماعی کاری ابس دشوار است و تخطی از قوانین نیز ضربه های جبران ناپذیری به کسب و کار شما وارد می کند.
حواس تان را جمع کنید و سعی کنید برای این ریسک ها و ریسک های محتمل دیگر استراتژی های خوبی در سر داشته باشید.
خدمات کلیدی شبکه های اجتماعی
انواع مختلف شبکه های اجتماعی به نوبه خود هر کدام برای فعالیت های مشخصی می توانند مفید تر واقع شوند.
به برخی از خدمات کلیدی شبکه های اجتماعی و رسانه های اینترنتی توجه کنید:
- فیس بوک (facebook): به خوبی فضایی را برای بر قراری ارتباط با مشتریان در اختیار قرار می دهد، همچنین امکانات پست گذاری و ارتقای پست قوی دارد.
- توئیتر (twitter): یک مینی وبلاگ سریع و قدرتمند که می توانید به سهولت و با سرعت بالا محصولات و خدمات خود را معرفی کنید.
- یو تیوب (you tube): یک سرویس قدرتمند اشتراک گذاری ویدئو با مخاطبین فراوان که هر کدام پتانسیل آن را دارند که تبدیل به مشتریان وفادار شما شوند.
- وبلاگ ها: از وبلاگ های پر بازدید غافل نشوید، وبلاگ ها بسته به نویسنده و نوع مطالبی که دارند معمولا پتانسیل جذب مخاطب بالایی دارند و این چیزی است که شما می خواهید.
- سایت های تخفیف: از این گونه سایت ها حتما استفاده کنید، برای معرفی محصولات و خدمات و صد البته کیفیت کار خود به خوبی می توایدی از این گونه سایت ها بهره ببرید.
حتما برای کسب و کار خود وب سایت مناسب طراحی کنید و فعالیت شبکه های را ذیل وب سایت انجام دهید. وب سایت می تواند بستر و تکیه گاه مناسبی برای پیشرفت کار باشد. در کنار وب سایت با طراحی اپلیکیشن های موبایلی و ارائه خدماتی از قبیل پرداخت آنلاین محصولات و دیگر سرویس دهی های مختص خود می توانید موفقیت خود را کسب و کار تضمین کنید.
نکته آخر
همان طور که گفته شد، از جمله جنبه های منفی استفاده از شبکه های اجتماعی می تواند اتلاف وقت شما باشد. کار با شبکه های اجتماعی متعدد قطعا نیاز به وقت و انرژی زیادی دارد و این امر از حوصله شما به عنوان مدیر کسب و کار خارج است.
پس حتما کارمند کار بلد این کار را استخدام کنید و در تعامل مستقیم با وی باشید.
برای تبلیغات و معرفی محصولات جدید استراتژی داشته باشید و هرگز بی گدار به آب نزنید.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.