بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی – بیشتر انسان ها به خصوص کسانی که دارای محصول و یا کسب و کار می باشند در پی افزایش سود خود با استفاده از روش های مختلف و همچنین معرفی و شناساندن خود و کسب و کارشان به دامنه ی گسترده تری از افراد هستند و آن ها برای معرفی خود و عرضه محصولاتشان از هر روشی که بتواند به آن ها برای دست یابی به این اهداف کمک کند را مورد استفاده قرار می دهند.
امروزه پیشرفت علم و تکنولوژی شامل به وجود آمدن شبکه های اجتماعی گوناگونی هستیم و روز به روز شبکه های اجتماعی گسترده فراگیر می شوند و بدین سبب فعالیت کاربران بسیاری در شبکه های اجتماعی فعالیت می کند و بر همین سبب فرصت مناسبی برای شرکت ها، تاجران و سایر افرادی که محصولاتی برای فروش دارند فراهم خواهد شد که خود و محصولاتشان را به خوبی در شبکه های اجتماعی مطرح نمایند چرا که افراد فعال در شبکه های اجتماعی می تواند هر کدام یک مشتری برای کسب و کار باشند. بازاریابی شبکه های اجتماعی جزء نوظهور و جدید روشهای بازاریابی محسوب می شود.
صاحبان کسب و کار و بیشتر افراد برای به وجود آوردن یک باور اجتماعی و یا هدف های تجاری خود از طریق شبکه های اجتماعی به منظور مطرح کردن محصول ، ایده و یا برند خود به کاربران فعالیت هایی را انجام می دهند که به مجموع آن فعالیت ها بازاریابی شبکه های اجتماعی می گویند.
بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
بازاریابی شبکه های اجتماعی فعالیتی است که در جهت جلب توجه بازدید کنندگان به وسیله تولید محتوای جذاب انجام می گیرد و به این صورت مطالب در فضای اینترنت و فضای توسط بازدیدکنندگان اشتراک گذاری می شود و در نتیجه مطالب به طور موثری در آن فضا گسترش می یابد و بدون پرداخت هزینه زیادی از طریق شبکه های اجتماعی اهداف مورد نظر بازاریابی شبکه های اجتماعی محقق می گردد.
علت گسترش بازاریابی شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی به دلیل سهولت در استفاده و دسترسی آسان امروزه جایگاه ویژه ای در بین بیشتر مردم پیدا کرده است و روز به روز شاهد افزایش استفاده و استقبال از شبکه های اجتماعی هستیم. فعالیت های تجارت الکترونیک با رشد و گسترش شبکه های اجتماعی وارد عرصه ی نوینی شده است به گونه ای که سبب افزایش ارتباط بین خریداران و فروشندگان و همچنین افرایش ارتباط ارائه دهندهگان خدمات و بازدیدکنندگان و بهبود ارتباط شرکت ها با سازمان ها شده است و بدین گونه کمپین های بازاریابی جدیدی مانند بازاریابی شبکه های اجتماعی نیز به وجود آمده است.
انواع شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی خود به دو دسته تقسیم بندی می شوند. اولین نوع شبکه های موبایلی است و نوع دوم سایر شبکه های اجتماعی می باشد. امروزه استفاده از شبکه های موبایلی افزایش چشمگیری یافته است و فراگیرتر از سایر شبکه های اجتماعی شده است.
دلیل استفاده بیشتر از شبکه های موبایلی نسب به سایر شبکه ها
یکی از دلایل پیشی گرفتن شبکه های موبایلی هم سهولت در استفاده و دسترسی بسیار آسان تر نسبت به نوع دیگر شبکه های اجتماعی می باشد و امروزه بیشتر افراد از شبکه های موبایلی همانند تلگرام، اینستاگرام و … برای مطرح نمودن محصولات خود و بازاریابی مورد استفاده قرار می دهند و یکی از دلایل اصلی استفاده از شبکه های اجتماعی برای بازاریابی آن است که بیش از ۸۰ درصد از کاربران اینترنت از شبکه های موبایلی استفاده می کنند و در نتیجه بیشتر آشنایان و اقوام و دوستان هم از شبکه موبایلی استفاده می کنند بنابراین زمانی که شما موضوع یا یک تبلیغات را از طرف دوستان و یا اقوام خود دریافت می کنید مورد توجه شما بیشتر قرار خواهد گرفت و اعتماد شما هم، چون از جانب دوستان و آشنایان ارسال شده است نیز به آن بیشتر می شود. بنابراین بیشتر کسب وکارها و تاجران سرمایه گذاری و فعالیت بر روی تبلیغات در شبکه های موبایلی را بسیار مورد توجه خود قرارداده اند.
امروزه شبکه های اجتماعی متنوعی مانند تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر، لینکدین گوگل پلاس و … با آنکه هر کدام از آن ها دارای ویژگی های منحصر به فرد خود هستند فعال می باشند و توانسته اند کاربران بسیار زیادی را از تمام نقاط جهان جذب نمایند و هر کدام از شبکه های اجتماعی در زمینه های گوناگون تجارت الکترونیک و کسب و کارهای اینترنتی خدمات اختصاصی را ارائه می دهند و بدین گونه در جهت افزایش رشد و گسترش مشاغل و ایجاد ارتباط بین متخصصین و شرکت ها و سازمان ها در قسمت های گوناگون زمینه مناسبی را فراهم کرده است .
مزایا و معایب شبکه های اجتماعی
از مزایای شبکه های اجتماعی این است که دسترسی به تعداد بسیار بیشتری از مشتریان با یک فعالیت ساده و طراحی مطلب یا عکس جذاب با مفاهیم جذاب برای بازار مصرف کننده با هزینه بسیار کمی و بدون صرف هزینه های بسیار بالای تبلیغاتی فراهم خواهد شد. ولی با توجه به تمام مزایایی که دارد زمینه مناسبی را برای استفاده از کاربران توسط کلاه برداران فراهم آورده است چرا که در میان کسب و کارهای قانونی گاهی کلاه بردارانی مشغول به فعالیت هستند و خود را به جای یک کسب و کار یا شرکت قانونی نشان می دهند و از این طریق اقدام به فروش محصولات جعلی و با غیر واقعی کرده و به این گونه از کاربران شبکه های اجتماعی کلاه برداری و سودجویی می کنند.
شیوه های کلاه برداری در شبکه های اجتماعی
بیشتر کلاه برداری ها و سوء استفاده در شبکه های اجتماعی به شیوه هایی مانند دریافت سفارش و پرداخت هزینه سفارش آن از سمت کاربر با این عنوان که محصول مورد نظر را از کشورهای دیگر مانند آمریکا و اروپا سفارش داده ایم در حالی که اصلا کالا و محصولی برای فروش وجود ندارد کلاه برداری می نمایند و بعد از چند ماه پیگیری توسط شما متوجه می شوید که اصلا شرکتی وجود نداشته و همه چیز یک کلاه برداری بی دردسر و ساده بوده است.
از شیوه های دیگر کلاه برداری در بازاریابی شبکه های اجتماعی می توان عدم کیفیت جنس فرستاده شده برای خریدار اشاره کرد به این صورت که خریدار که تصویر یک محصول با کیفیت را در صفحه فروش خواهد دید و شما با دیدن آن عکس آن را سفارش می دهید و خریداری می نمایید اما زمانی که محصول را دریافت کرده اید متوجه می شوید که یک کالای بسیار متفاوت از لحاظ کیفیتی برای شما ارسال شده است در صورتی که هزینه پرداختی شما بسیار بالاتر از آن کالایی است که به جای کالای اصلی برای شما توسط کلاه برداران ارسال گردیده است.
روش دیگری از کلاه برداری در شبکه های اجتماعی بدین صورت است که شما تبلیغات جذاب دفاتر خدماتی مانند خدمات زیبایی، آرایشی و … را در شبکه های اجتماعی می بینید و شما را به استفاده از خدمات آن ها جذب می نماید اما بعد از مراجعه به دفاتر یا خدماتی با کیفیت بسیار پایین تر روبرو خواهد شد که ارزش هزینه ای که شما برای استفاده از آن خدمات پرداخت نموده اید نداشته است.
از شیوه های دیگر کلاهبرداری در شبکه های اجتماعی می توان به تبلیغات بسیار ارزان قیمت به نام تورهای لحظه آخری است که برخی از تورهای لحظه آخری از سوی آژانس های مسافرتی و کاملاً واقعی و قانونی است اما گاهی توسط کلاهبرداران با این شیوه که با تبلیغاتی جذاب و دریافت پول بسیاری از شما با وعده سفر به یک کشور خارجی کلاهبرداری می نمایند.
و این را مد نظر داشته باشید که بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی از شاخه های نوین بازاریابی و فروش محصول می باشد و به خودی خود کلاه برداری نیست اما همیشه باید همه جوانب آن را بررسی نمایید تا مورد سوء استفاده از جانب کلاه برداران قرار نگیرید و با مشکل مواجه نشوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.