انگیزش و انگیزه داشتن، محرک و سوختی نهادین از درون شما
انگیزش (motivation) یا همان انگیزه داشتن در لغت به معنای تحرک و ترغیب است و در این مقاله منظور همان رغبت و میل انجام کار است.
به جرات می توان گفت برای انجام بسیاری از کار ها بیش از هر چیز ابتدا نیاز به انگیزه است. به طور کل امور را می توان به جند دسته تقسیم کرد؛ کار هایی که از ضرورت برخوردارند و حتما باید به انجام آنها پرداخت، انجام چنین اموری نیاز به داشتن انگیزه نیست و بالجبار به آن ها پرداخته می شود. چنین کار هایی را در دسته اول می گذاریم.
دسته دوم کار هایی هستند که البته از درجه اهمیت برخوردارند ولی اگر میل باطنی به انجام آن ها نباشد ممکن است به تعویق افتند ولی در هر صورت انجام خواهند شد.
دسته سوم امور هستند که انجام آن ها بی شک به سود فرد یا افرادی است ولی بنا به دلایلی ممکن است هیچ وقت میل انجام آن ها در انسان جاری نشود. جالب اینجاست معمولا چنین اموری سرنوشت ساز هستند و آینده کاری و زندگی فردی اشخاصرا تحت تاثیر و به مراتب پر بار تر می کنند.
ولی برای انجام شدن نیاز به محرک و انگیزه هستند.
با این مقدمه ذهن شما را آماده کردیم برای مطالعه این مقاله، نوشته نیکی هاوس هولد. با تدبیر فردا همراه باشید 🙂
انگیزش ، سوخت درونی شما
سخت ترین کار زمانی است که تصمیم می گیرید کار جدیدی را آغاز کنید. مثل زمان هایی که درگیر ماجرا هایی در حیطه دوستان و جدا از خانواده هستیم و یا به هنگام مواجه با یک چالش حسی در ما ایجاد می شود که یا ترجیح می دهیم به تماشای تلویزیون پرداخته و یا به رخت خواب رفته و بخوابیم.
شبیه حسی که وقتی می دانیم باید اتاق مان را مرتب و تمیز کنیم یا یک انشا بنویسیم به ما دست می دهد.
وقتی کاری را شروع می کنید، فکر می کنید که در همان زمان در حال انجام کار دیگری مثل تلفن زدن به یک دوست یا گوش کردن به یک موسیقی یا آماده کردن ساندویچ هستید.
انگیزش یا خود انگیزی و انرژی داذن به خود برای انجام هر کاری که در زندگی قصد انجام آن را دارید حیاتی است. اگر آدم موفقی هستید احتمالا مثبت هستید و دوستان خانواده ای حمایت کننده دارید،
افرادی که به شما در زندگی ایده هایی می دهند و برای آغاز کار کمک تان می کنند.
اما بالاخره همیشه این شرایط حاکم نیست، چون نمی شود اصولا به این که همیشه دیگران مشوق شما باشند اعتماد کنید و روی آن ها حساب باز کنید.
مسئله دیگری هم مطرح است و آن این است که هیچ کس نمی داند شما قصد انجام چه کاری را دارید، کاری مثل تقویت عزت نفس!
گذشته از این خیلی اوقات در زندگی هم مجبور به مواجهه با مشکلات هستیم و هم با خودمان درگیر این زمانی است که ما باید خودمان به خودمان انگیزه دهیم.
حقیقتا بهترین نوع انگیزش خواستن برای انجام دادن است.
اگر چه به واقع همیشه برای انجام هر کاری مجبوریم. برای مثال: هیچ کس واقعا دوست ندارد در یک صبح سرد زمستانی از خواب بیدار شود و سر کار یا مدرسه برود.
شما این کار ها را می کنید چون اگر انجام ندهید برای تان درد سر زا خواهد بود و گرفتاری به همراه خواهد داشت. رها شدن از مشکل هم خود یک نوع اگیزش است.
ولی مسئله دیگر که خیلی جالب تر است، نوع مشغله هایی است که برای انجام آن ها اجباری نداریم، اما آن ها را به خاطر منافع بلند مدت و رضایت بخشی که برای ما به ارمغان می آورد، انتخاب کرده و انجام می دهیم.
تماشا کردن تلویزیون، خوردن چیپس، گردش رفتن با دوستان، رفتن به رستوران جز این موارد محسوب نمی شود، چون کارهایی از این دست اصلا انگیزه نمی خواهد 🙂
کار هایی که برای انجام دادن انگیزه لازم دارد عبارتند از:
- یادگیری یک ورزش جدید
- امتحان یک سرگرمی یا فعالیت تازه
- ملحق شدن به یک گروهی با فعالیت خاصی
- کمک کردن در خانه
- یاد گیری و فرا گیری نواختن یک آلت موسیقی
- خواندن یک کتاب
- پختن غذا (البته بستگی داره چه غذایی باشه 😀 )
- تغییر شیوه نگاه ما در مورد همه چیز.
شروع سخت
شاید انجام هر کدام از این کار ها پیش از شروع کردن کمی سخت باشد. اما وقتی که غرق در انجام کار شدید، واقعا از انجام آن لذت می برید و احساس خوبی هم در مورد آن نتیجه آن دارید؛ مگر آن که کاری را به اشتباه انتخاب کنید.
مثل وقتی که دوست دارید فوتبال بازی کنید، اما به جای آن به چیدن گل ها می پردازید!
همان طور که مشاهده می کنید آخرین گزینه ای که در قسمت بالا مشهود است -تغییر شیوه نگاه تان به امور بسیار مهم است. این یک برنامه است- برنامه ای شبیه به شیوه شروع یک سرگرمی جدید یا نواختن گیتار.
ابتدا مجبورید برای انجام دادن آن کار انگیزش در شما به وجود آید و بر انگیخته شوید و این به معنی خواست درونی، شوق و اشتیاق درونی تان برای شروع کار است، شما علی رغم تمام مشکلاتی که برای انجام آن کار پیش رو دارید در آن فعالیت قاطع هستید.
خود انگیزی
اگر احساس کمبود در بر انگیختن خود یا خود انگیزی دارید. سعی کنید یک یا دو تا از کار هایی را که انجام داده اید و در مورد انجام آن به خود تان افتخار می کنید فهرست نمایید.
تمام جنبه های منفی را فراموش کنید و فقط روی موفقیت ها و نکات مثبت خودتان متمرکز شوید.
فهرستی که تهیه می کنید می تواند شامل هر چیزی و در همه موارد باشد، مواردی از جمله: گفتن مطلبی، کمک کردن به یک دوست، بازسازی بک رابطه دوستانه شکست خورده تا کسب امتیاز در بازی فوتبال و یادگیری یک مهارت جدید.
آیا می توانید نوع احساس خود را درباره آن موارد در یک لحظه به خاطر آورید؟
احتمالا حسی مملو از انرژی و اراده.
بدانید آن احساس هنوز هم هر جا که باشید با شما و درون شماست و در دسترس بودن آن حس کمک خواهد کرد تا انگیزه لازم برای آغاز اعتماد سازی و ساختن عزت نفس را پیدا کنید.
منابع مورد استفاده:
Real Life Issues: Confidence & Self-Esteem [Nicki Household]
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.