انواع مشتریان که ممکن است در کسب و کار با آن ها مواجه شوید
انواع مشتریان ، اگر در حال حاضر مدتی از کسب و کار شما می گذرد و توانسته اید تا حدی در فروش محصولات و خدمات خود موفق باشید قطعا هنگام برخورد ومواجه با مشتریان به متفاوت بودن نوع رفتار آن ها نسبت به خرید محصولات و خدمات خدمات خود دقت کرده اید.
مخصوصا زمانی که محوصلات و خدمات جدید و نوآورانه ای ارائه می دهید حتما دقت کردید که رفتار و دیدگاه های همه مشتریان پیشین و مشتریان جدید که به جمع آن ها اضافه می شوند یکسان نیست.
بله واقعیت این است که در هر کسب و کاری مشتریان دارار سلایق و طرز فکر متفاوتی هستند و هر کدام برای خرید و انتخاب برند خود دید گاه های متفاوتی دارند.
برخی از این مشتریان ممکن است تبدیل شوند به مشتریان دائم و وفادار که با تعصب خاصی از محصولات شما حمایت می کنند، حتی محصولاتی که به تازگی ارائه دادید و هنوز آزمایش خود را پس نداده است.
در مقابل هستند مشتریانی که ممکن است فقط یک بار از شما خرید کنند و اگر دوباره به خرید همان محصول و خدمات نیاز پیدا کنند با وسواس خاصی به دنبال برند های مشابه می گردند و با وجود این که شما در کیفیت سنگ تمام گذاشته اید ولی باز هم به احتمال زیاد به شما وفادار نخواهند بود.
در این مقاله قصد داریم انواع مشتریان که شما با آن ها ممکن است سرو کار داشته باشید را معرفی کنیم و همین طور شما را با دید گاه های آن ها آشنا کنیم. آشنایی با دیدگاه های ایشان می تواند به جذب بهتر و بیشتر مشتریان کمک کند. با تدبیر فردا همراه باشید 🙂
انواع مشتریان که ممکن است در کسب و کار با آن ها مواجه شوید
هدف از بازاریابی این است که مشتریان را بخوبی بشناسیم و تولید محصولات و ارائه خدمات را متناسب با نوع مشتریان انجام دهیم.
پیتر دراکر، مشاور مدیریت بازرگانی،۱۹۹۷
اوج موفقیت تجاری شما این است که محصول جدید و نوآوری تان در بازار توسط مشتریان خریداری شود. بنابر این دیدگاه مشتریان تان را ببینید و درک کنید برای بدست گرفتن بازار رقابتی این دیدگاه ها را مورد توجه قرار دهید.
اگر چه ممکن است شما نتوانید نیاز های مشتریان تان را به طور کامل پوشش دهید ولی هدف قرار دادن و برطرف کردن همین نیاز ها از مشتریان برای کسب و کار تان بسیار با ارزش هستند.
هنگامی که محصول جدید عرضه می کنید یا خدمات تازه ای ارائه می دهید، شما نیاز پیدا می کنید که ابتدا به دنبال مشتریان جدید بگردید و سپس بازاریابی محصول و خدمات را به مشتریان پیشین خود ارتقا دهید.
دسته بندی مشتریان جدید
مشتریان جدید را می توان به ۵ دسته کلی دسته بندی کرد: ( انواع مشتریان )
-
مشتریان علاقه مند به نوآوری
علاقه مندان به تکنولوژی و نوآوری ها همواره منتظر هستند تا محصول جدید و خلاقانه ای تولید شود تا آن را خریداری و مورد استفاده قرار دهند. این دسته از مشتریان به تکنولوژی بسیار اهمیت می دهند و هر اندازه که محصول و خدمات شما نوآورانه تر و بروز تر باشد بیشتر می توانید نظر این دسته را جلب کنید.
این مشتریان از ایده های ناب استقبال می کنند و سعی می کنند تا خود را با استفاده از نوآوری ها نسبت دیگران متمایز نشان دهند، در نتیجه ضعف های اولیه و مشکلات ریز و درشت محصول می تواند روی جلب نظر این گروه از مشتریان بسیار تاثیر گذار باشد.
-
مشتریان اولیه
منظور آن دسته از مشتریان است که تا پیش از این از محصولات شما و حتی شبیه به محصولات شما از دیگران تولید کنندگان خرید نکرده اند، در ننتیجه دید چندان نسبت به محصول ندارند و این وظیفه شماست که دیدگاه این گونه مشتریان را نسبت به محصول و خدمات خود جلب کنید و این نوع مشتریان را تبدیل له مشتریان وفادار کنید.
این مشتریان نسبت به قیمت محصول و خدمات حساس نیستند ولی از این که پشتیبانی شما از محصول و خدمات تان چگونه است بسیار تاثیر پذیر هستند.
-
مشتریان ثابت
این نوع از انواع مشتریان ارزش و اعتبار محصولات جدید را در تغییرات محصولات در جهت بهبود کارایی و کیفیت آن ها می دانند. برای جلوگیری از اتلاف وقت بیشتر به دنبال خدمات و محصولاتی هستند که بتوانند نسبت به آن ها اطمینان حاصل کنند.
محصول و خدماتی که دریافت می کنند باید تا جایی که امکان دارد کامل و جامع باشد. خود تکنولوژی به تنهایی برای این نو مشتریان ارزش چندانی ندارد بلکه بیشتر به دنبال آن هستند که نتیجه حاصل شده از تکنولوژی و کارایی فناوری های نوآورانه را ببینند.
-
مشتریان معمولی
این گونه مشتریان روی قیمت بسیار حساس هستند و دنبال محصولات بسیار با کیفیت هستند در نتیجه جلب نظر شان بسیار سخت هست و معمولا به سختی تبدیل به مشتریان ثابت می شوند.
-
مشتریان وسواسی
تمایلی به پذیرش نوآوری در محصولات ندارند چون فکر می کنند محصولات و خدمات نو آورانه تنها باعث افزایش قیمت محصولات می شود و کارآیی چندانی ندارند. در نتیجه در مقابل بازاریابی و تلاش شما برای فروش محصول یا خدمات جدید تان مقاومت می کنند.
این نوع از انواع مشتریان فقط در صورتی محصول عرضه شده شما را خریداری می کنند که نتوانند نمونه مشابه با کیفیت تر و ارزان تر پیدا کنند و از شما گارنتی و ضمانت های بیشتری نسبت به دیگران رقیبان طلب خواهند کرد.
همان طور که می بینید مشتریان بالقوه شما یکسان نیستند و هر کدام طرز رفتار متفاوتی نسبت محصولات جدید و خدمات نوین شما نشان می دهند. این شما هستید که باید استراتژی ها و روش های فروش و بازاریابی خود را برای هر دسته از این انواع مشتریان تنظیم کنید.
در این راه هر اندازه بهتر بتوانید نوع مشتری را تشخیص دهید و با انواع مشتریان رفتار متناسب تر و صحیح تری داشته باشید در کسب و کار خود موفق تر خواهید بود.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.