اصول بازاریابی و ۷ نکته کلیدی که باید به آن ها توجه کنیم
اصول بازاریابی و در کل بازاریابی به کلیه فعالیت هایی که شامل انتقال کالا از تولید کننده یا فروشنده به خریدار یا مشتری است گفته می شود که همچنین شامل تبلیغات نیز می باشد.
اصول بازاریابی و ۷ نکته کلیدی که باید به آن ها توجه کنیم
در این مقاله قصد داریم ۷ نکته مهم را در مورد اصول بازاریابی برای شما تشریح کنیم، هدف از ارائه این نکات افزایش قدرت رهبری شما در تولید و فروش و تمرکز بر مخاطب است. با ما همراه باشید 🙂
۱- استراتژی پیش از تاکتیک
به عنوان نخستین اصل از اصول بازاریابی پیش از هر چیزی ابتدا یک استراتژی برای بازاریابی خود داشته باشید، سپس اقدام به بازاریابی کنید و دست به فعالیت های مرتبط با بازاریابی بزنید.
به طور کلی منظور از تاکتیک همان فعالیت ها و کار های ما پیرامون بازاریابی کردن است که حتما توصیه می شود برای هر اقدام و حرکتی که می کنیم پلن های اجرایی از پیش فکر شده و کارشناسی داشته باشیم.
مشتریان عمده
استراتژی بازاریابی شما باید با تعریف دقیقی از مشتریان عمده تان همراه باشد و همین طور شما باید نکات کلیدی و برگ های برنده خاص خود را در برقراری ارتباط با مشتریان خود نسبت به سایر رقبا داشته باشید.
منظور از تعریف دقیق این است که به خوبی مشتریان اصلی خود را بشناسید و نیاز سنجی درستی از ایشان داشته باشید. در بعضی مواقع شاید لازم باشد برای یافتن بازار فروش برای برخی از محصولات اقدام به احساس نیاز خرید در مشتریان فعلی خود کنید.
این یعنی شما باید علایق و سلیقه های عمده مشتریان خود را بشناسید سپس اقدام به فعالیت بازاریابی کنید. همیشه پیش از فعالیت کردن بدانید که می خواهید چه فعالیتی را به چه صورت و به چه علت انجام دهید.
در مورد فروش محصولات و حتی ارائه خدمات این موضوع بیشتر جلوه می کند. زیرا با غفلت شما ممکن است ضرر های جبران ناپذیری به بار آید.
همیشه سعی کنید نسبت به سایر رقبای خود سر به زنگ ها نکته مثبت خاص خود را داشته باشید به اصطلاح همیشه برگ برنده در دست خود داشته باشید!
برای شروع ابتدا روی بازار های کوچک تمرکز کنید، سعی کنید در این گونه بازار ها محصول و برند خود را تبدیل به محصول و برند بلامنازع کنید. در این صورت است که خود را به بازیگر اصلی بازار های محلی و کوچک کنید و در نتیجه زمینه را برای کسب شهرت و اعتماد و ورود به بازار های بزرگتر آماده کنید.
۲- تمرکز دقیق روی بازار
بیهوده تلاش نکنید همه را مشتری خود کنید، اینکه محصولی تولید کنید که همه سللیقه ها را راضی نگه دارد غیر ممکن است و عملا مشتری های وفادار فعلی خود را نیز از دست خواهید داد.
بازار بسیار بزرگ است و رقبای شما دشمنان شما نیستند، رقابت باید سالم باشد و مطمئن باشید که در رقابت سالم هر اندازه تعداد رقبا بیشتر باشید شما و همین طور مشتریان شما بیشتر سود خواهند برد.
در رقابت سالم شما سریع تر و بیشتر رشد خواهید کرد و مشتریان شما با نکات منحصر به فرد محصولات شما بیشتر آشنا می شوند و بیشتر احساس نیاز به محصولات و خدمات می کنند.
همان طور که گفتیم روی مشتریان وفادار فعلی خود تمرکز کنید و سعی کنید با اقتدار محصولات هیجان انگیز تری برای ایشان تولید کنید سپس می توانید دست به ماجراجویی بزنید و بازار های بزرگتری را فتح کنید.
۳- تمایز
همواره سعی کنید تمایز و تفاوت کمپانی و شرکت خود را با سایر رقبا نشان دهید. این که در یک صنعت و تولید یه محصول خاص چندین کمپانی رقیب یکدیگر باشند و موازی کار می کنند چیز بدی نیست. ولی همیشه سعی کنید در نظر مشتریان این محصول خاص شما متمایز از سایر رقبا باشید.
یکی از بهترین راه ها برای متفاوت دیده شدن داشتن ارتباط مستمر و برجسته با مشتریان است. از روش های مختلفی می توانید با مشتریان خود در ارتباط باشید. این روش ها بیشتر بستگی به علایق مشتریان دارند.
به همین منظور تیم ارتباط با مشتریان خوبی تدارک ببینید.
۴- محصول خود را بشناسانید!
هیچ کس دوست ندارد محصولی گنگ و نا آشنا بخرد. حتی اگر محصول شما از کیفیت و کارایی فوق العاده ای برخوردار باشد باز هم هیچ کس حاضر نمی شود محصولی را که نمی شناسد بخرد.
برای محصول خود کاتالوگ و بروشر های کارامد تهیه کنید و در تبلیغات های خود سعی کنید از کارایی و کیفیت محصول پرده برداری کنید.
۵- هم چون رهبر ارکستر
یکی دیگر از اصول بازاریابی داشتن استراتژی بازاریابی جامع است که به طور کامل باعث به وجود آمدن سیستمی عمل گرا می شود. بخش عمده ای از رهبری شما می تواند به صورت اشارتی به بهترین نمونه های تجربه شده باشد ارجاع داده شود.
بدین معنی که این خیلی خوب است که شما از تجربه گذشته گان استفاده کنید و ارجاعاتی به کار های ایشان بدهید. از طرفی شما با داشتن تبلیغات موثر و روابط عمومی صحیح می توانید به روی کارمندان خود و مشتریان تاثیر گذاری ژرف تری داشته باشید.
رهبری شرکت تولید کننده محصولات هم چون رهبری ارکستر سمفونیک است، باید هارمونی ها را رعایت کنید. در عین حال باید خود را به کارمندان و دیگر همکاران و مشتریان کامل معرفی کنید!
مثلا هنگامی که شما چشم اندازی و دید کلی را با استفاده از پیام تبلیغاتی برای مخاطب خود به وجود می آورید، مخاطبان شما که همان مشتریان هستند سعی می کنند در مجلات و سایت های مرتبط در مورد محصول شما بیشتر اطلاع یابند
و یا اگر خدماتی را ارائه می دهد علاقه مندان به نوع خدمات شما سعی می کنند در کارگاه هایی که منظور معرفی خدمات هست حضور یابند تا با شما و شرکت شما و … آشنا شوند.
از اینجا به بعد همه چیز به رهبری شما در هدایت مجموعه زیر نظرتان دارد که چگونه می توانید نظر مثبت و رضایت مخاطب های جذب شده را جلب کنید و شرکت را به سود دهی برسانید.
۶- وب سایت معرفی
از آنجایی که امروزه اینترنت در زندگی اقشار مختلف جامعه به اندازه کافی رسوخ پیدا کرده است، حتما واجب است که شما هم به معرفی خود در این فضای بیکران بپردازید. کسب و کار شما و نوع خدماتی که ارائه می دهید باید به خوبی در وب سایت شما شرح داده شوند. حواستان باشد که وب سایت شما می تواند نشان دهنده میزان اعتبار شما در بازار فروش باشد.
۷- تقویم بازاریابی
به عنوان آخرین اصل از اصول بازاریابی می توان به تقویم بازاریابی اشاره کرد.
مسلم است که وقتی شما برنامه ریزی و استراتژی برای فعالیت های بازار یابی خود داشهت باشید، خود به خود زمان بندی کار ها را نیز باید انجام دهید و در نتیجه بسیار بهتر است که به صورت تقویم زمان بندی خود را ارائه دهید و طبق آن کار کنید.
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.